Arnold Schwarzenegger

De Corina Buhagiar pe 30 iulie 2010

S-a născut la 30 iulie 1947, într-un cătun izolat din Austria, într-o casă fără toaletă, fără frigider şi fără telefon. Pasiunea pentru bodybuilding era în acelaşi timp şansa…
lui pentru o viaţă mai bună. La 21 de ani emigra în SUA fără un ban în buzunar, dar cu o ambiţie uriaşă şi plin de muşchi, la propriu! Timp de 10 ani a dominat concursurile de bodybuilding din State, cucerind titlul de cel mai bun sportiv în acest domeniu.

Din 69 începe să joace în filme, şi cucereşte publicul în ciuda numelui şi al accentului său imposibile. „Conan the Barberian” îi aduce celebritatea pe scară largă, iar seria „Terminator” i-o consolidează.

A jucat în special în filme de acţiune, dar şi în comedii uşoare, gen „Twins”. Este căsătorit cu Maria Shriver, o nepoată a lui J. F. Kennedy, şi au împreună patru copii. Schwarzenegger însuşi a îmbrăţişat o carieră politică şi a fost ales Guvernator de California, al doilea actor care a reuşit această performanţă după Ronald Reagan.

Despre pasiunea sa pentru bodybuilding, Arnold spunea: „Am fost întotdeauna interesat de proporţii şi de perfecţiune. Când aveam 15 ani mi-am scos toate hainele şi m-am uitat în oglindă. Când m-am văsut gol am realizat că pentru a fi perfect proporţionat aş avea nevoie de un braţ cu circumferinţa de 20 de inch ca să se potrivească cu restul.”

Foto: Northfoto

Prima poză cu Florin Busuioc, după ce a fost externat din spital

Prima poză cu Florin Busuioc, după ce a fost externat din spital