Sfaturi pentru buze perfecte de la make-up artiști

Creionul contur de buze este unul dintre acele produse de înfrumusețare omniprezente, dar pe care, din păcate, nu-l folosim la adevăratul lui potențial. Orice femeie știe că el funcționează excelent ca o barieră și împiedică întinderea rujului. Mai știm și că poate fi folosit pentru a da o culoare mată și rezistentă buzelor. Dar, în mod paradoxal, creionul de buze nu face parte din rutina noastră zilnică, deși este extrem de util, îți poate îmbunătăți imaginea și te poate face mult mai expresivă.

Aceste sfaturi pentru buze perfecte vor scoate creionul contur din anonimatul nedrept în care se află. 

Buze pline

Creionul contur de buze este cea mai bună soluție pentru a crea iluzia buzelor mai pline. Ține creionul la un unghi de 45 de grade – este esențial acest detaliu –, și trasează conturul buzelor cu lovituri scurte și ușoare. În felul acesta nu vei trasa o linie, care arată groaznic când rujul sau luciul se atenuează, ci vei da un contur plăcut și estetic buzelor. Este important să respecți exact forma naturală a buzelor, pentru ca efectul să fie real. 

Două nuanțe

Dacă vrei ca buzele să pară mai pline, dar în același timp să arăți natural, folosește două creioane. Unul în tonul rujului, altul cu un ton mai închis. Cel cu un ton mai închis va fi utilizat pentru a defini doar arcul buzei superioare (arcul lui Cupidon) și mijlocul buzei de jos. Trasează restul conturului cu un creion cu nuanță mai deschisă și folosește un ruj sau un luciu în același ton cu nuanța celui de-al doilea creion folosit. Buzele vor avea volum, dar cu un aspect perfect natural. 

Balsam de buze

Aplică înaintea creionului de buze și a rujului un balsam de buze hidratant. Acesta hidratează buzele. Poți folosi și o cremă hidratantă. Acest pas preliminar te va ajuta să-ți conturezi cum vrei buzele, mult mai simplu și fără hopuri. Și rujul se aplică mai ușor.

Mai întâi rujul

Poți inversa ordinea operațiunilor. Aplică mai întâi rujul și abia apoi utilizează creionul contur. Vei vedea exact linia buzelor, iar când rujul începe să se estompeze, se va șterge și conturul. În felul acesta nu mai rămâi cu acel inel inestetic în jurul buzelor.

Doar creion

Pentru mai multă intensitate, poți să folosești doar creionul de buze. Creează forma dorită desenând exact pe marginea buzei. Ține cont că intensitatea conturului depinde de cât de tare apeși. Completează apoi întreaga buză doar din creion pentru o culoare uniformă peste tot (care poate fi purtată așa, având un aspect mat și natural), sau acoperă cu o urmă de ruj ori luciu. Este un truc foarte bun care va face ca buzele tale să-și păstreze culoarea multă vreme. 

Precizie mai mare

Vrei un contur foarte precis și nu-ți iese asta mereu? Înfășoară în jurul creionului un șervețel de hârtie ușor umezit pentru bună aderență și trasează conturul cu creionul în unghi de 45 de grade față de buze. Cu creionul împachetat în șervețel, vei avea un control mult mai precis pentru creion.  

Vârful rotund e mai bun

Nu folosi un creion cu vârful foarte ascuțit. Va lăsa în urmă o linie cu aer dramatic. Dacă are vârful rotunjit, el se va amesteca plăcut cu restul culorii de pe buze, fie că este ruj sau luciu. Așa că, dacă ascuți creionul, tocește vârful până devine rotund înainte să-l folosești. 

Curăță-l după utilizare

După fiecare utilizare șterge vârful creionului pe o dischetă uscată sau pe un șervețel. O să-i prelungești viața și va fi mult mai igienic. 

Dungi albe

Dacă apar oricare urme albe în vârful creionului, acesta este semnul că s-a modificat și nu ar trebui să-l mai folosești.

Reguli de care să ții cont când alegi creionul contur de buze

Ca oricare alt produs de înfrumusețare, nici creionul pentru buze nu se alege la întâmplare. Acestea sunt câteva sfaturi ca să decizi bine:

  • Creioanele de buze sunt disponibile în nenumărate culori și texturi. 
  • Texturile cremoase ale creioanelor sunt perfecte pentru a însoți un ruj mat. 
  • Creioanele uscate ajută la definirea luciului sau a rujurilor satinate.
  • E bine să ai un creion care să aibă exact nuanța naturală a buzelor tale. Este cel pe care îl folosești atunci când utilizezi un luciu de buze incolor sau un ruj nude.
  • Creioanele cu textură cremoasă se îmbină perfect cu rujul și dau un aspect natural.  Acestea trebuie alese cu un ton mai închise decât rujul pentru efectul de buze pline și în același ton dacă volumul buzelor tale te mulțumește.
  • Conturul unui creion cremos rezistă pe buze mai puțin, iar cel uscat mai mult.
  • Aplicarea creionului uscat este mai dificilă.

Acum știi și cum să-l folosești și cum îl alegi, iar asta nu poate să fie decât în beneficiul frumuseții tale. 

Sursa foto: pexels.com

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Sephora

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!