(P) Zakynthos, insula perfectă pentru relaxare. Sejur de la numai 149 euro!

De Unica.ro pe
Supranumită de venețieni Floarea Estului, Zakynthos a devenit una dintre cele mai iubite destinații grecești, ce adună un număr tot mai mare de vizitatori de la an la an. Motivul este unul simplu: această insulă găzduiește plaje de poveste, unde răsfățul la soare este asigurat până târziu în toamnă.

De altfel, în Zakynthos găsești și o sumedenie de atracți istorice și culturale, sate de pescari sau montane, o atmosferă tipic grecească și o gastronomie delicioasă… așa că dacă ți-ai propus o escapadă aici, iată câteva locuri pe care trebuie să le descoperi neapărat. Profită de Oferta Specială pregătită de turoperatorul Europa Travel și rezervă acum un sejur cu autocar în Zakynthos, la tariful special de la 149 euro/persoană – valabil pentru plecarea din 17 iunie!

Simbolurile insulei

Atrăgând ca un magnet sute de turiști pe zi, Navagio Beach este cel mai popular loc din Zakynthos. Clasată pe primele locuri în topurile celor mai spectaculoase plaje din Europa, Navagio nu mai are nevoie de niciun fel de descriere. Această fâșie lată de nisip alb și auriu este îmbrățișată la propriu de un uriaș perete calcaros, scăldată de cele mai azurii ape ale Mării Ionice. Aici vei găsi și epava navei Panagiotis, cea mai fotografiată din lume, care ar fi eșuat în urmă cu mult timp în Golful Contrabandiștilor.

Dacă ești pasionat de fotografii te poți îmbarca pe o bărcuță până la Peșterile Blue Caves, unde stâncile gri se ridică semețe din apele turcoaz ce se reflectă pe pereții calcaroși, formând un caleidoscop de culoare. Cea mai mare dintre grotele scufundate este Kianouon, unde poți intra doar cu barca.

Insula țestoaselor Caretta Caretta

Cauți relaxare într-un colț de paradis unde să fii doar tu și marea? Atunci, Plaja Gerakas este locul cel mai potrivit pentru tine. Zona de coastă face parte din Parcul Național Marin, iar accesul aici este permis abia după ora 9:00 și până la apusul soarelui. Plaja este protejată prin lege, datorită faptului că aici își depun ouăle, țestoasele din speciale pe cale de dispariție, Caretta Caretta. Vei vedea pretutindeni pe plajă cuiburile țestoaselor, marcate cu triunghiuri, de către ecologiștii greci.

În satul Marines, vei simți poate cel mai bine ce înseamnă viața tihnită a Greciei. Această așezare aflată la 30 km distanță de capitala Zante, te întâmpină cu peisaje memorabile: coline domoale acoperite de viță de vie și măslini, o coastă șerpuitoare cu stânci ce se ridică mândre din mare, și căsuțe albe cu acoperișuri din țiglă aranjate în formă de amfiteatru.

Alte locuri interesante din Zakynthos pot fi descoperite atât în turul insulei cu autocarul, cât și în croaziere, jeep-safari sau excursii culturale, opțional alături de Europa Travel.

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferta Speciala Sejur Zakynthos

Hotel Chryssi Akti 2*+ – Argassi – tarife de la 149 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport autocar, asistenta turistica. *Oferta Last Minute cu plecare din 17 iunie, in limita locurilor disponibile! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.