(P) Vacanță de relaxare în Evia, insula sălbatică a Greciei

De Unica.ro pe
Binecuvântată cu peisaje pitorești dominate de creste montane acoperite de păduri de pini și cu numeroase plaje sălbatice, Evia este un adevărat colț de paradis perfect pentru o vacanță de relaxare de vară. Dacă nu ți-ai făcut planuri pentru acest sezon încă mai poți rezerva un sejur în Grecia la tarife accesibile!

Profită de ofertele speciale pregătite de Europa Travel și rezervă acum un sejur de 6 nopți cu autocarul în Evia, la tariful redus de 205 euro/persoană!

Pefki, stațiunea modernă cu o notă de pitoresc

Perla nordică a insulei Evia, Pefki este cea mai dezvoltată dintre toate stațiunile locului, unde plaja lungă din prundiș argintiu este încadrată de apele ca smaraldul ale Mării Egee. Orașul este așezat între coline domoale acoperite de plantații de smochini și migdali ce îi dau locului un aspect pitoresc, ușor sălbatic. Se spune că apusurile văzute în Pefki sunt cele mai romantice de pe insulă, fiind locația preferată a cuplurilor. Stațiunea găzduiește și cel mai popular port, punct principal de plecare în croaziere interesante spre insula Skiathos sau Lichadonissia.

Tratamente și relaxare în Edipsos

Menționate inclusiv în Iliada lui Homer, izvoarele termale din Edipsos sunt recunoscute pentru proprietățile lor benefice asupra trupului și minții. Se spune că, eroul mitic Odiseu obișnuia să se scalde în apele calde ce traversau ținutul muntos al Eviei, după fiecare luptă pentru a-și recupera puterile.

Astăzi, Edipsos este un magnet în special pentru atenienii veniți la tratamente termale în cel mai mare centru de recuperare SPA din Grecia. În căutarea relaxării au poposit aici, în decursul timpului, și personalități importante precum Winston Churchill, milionarul Aristotel Onassis sau actrița Greta Garbo.

Momente încărcat de spiritualitate

Evia este o destinație importantă de pelerinaj, iar Europa Travel îți propune să faci turul celor edificiilor de cult aflate aici. Mănăstirea Sfântul Ioan Rusul este unul dintre locurile binecuvântate din micul sat Prokopi, unde credincioșii ajung pentru a se ruga la moaștele Sfântului făcător de minuni. La fel de importantă este și Mănăstirea Sfântului David, aproape de localitatea Rovies, unde este păstrat Capul Sfântului David cel Bătrân într-o raclă bizantină.

Descoperă împrejurimile insulei!

Evia este o destinație pitorească, perfectă pentru relaxare în natură, dar și pentru călătorii în împrejurimile sale. Pentru că se află foarte aproape de Insulele Sporade, Europa Travel îți propune să pornești în croazieră Mamma Mia, unde s-au turnat cele mai multe dintre scenele musicalului de dragoste. Călătoria pe mare îți descoperă cele trei insulițe pitorești începând cu Skiathos, renumită pentru cele aproape 70 de plaje idilice, Skopelos, fostul tărâm al piraților, și până la sălbatica Alonissos. Bineînțele, nu poți rata nici o călătorie la Lichadonisia, un mic grup de insulițe vulcanice cu plaje negre încadrate de ape turcoaz, de la care și-a primit supranumele de Seychelle de Grecia!

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Speciale Sejur Evia

Hotel Arethousa 2* – Evia – tarife de la 205 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.