(P) Vacanță de Paște pe Insula de Marmură

De Unica.ro pe
Cea mai importantă sărbătoare a creștinățății, Paștele se celebrează cu mare fast în Grecia, iar insula Thassos este locul perfect unde să-ți începi călătoria. Descoperă cea mai verde insulă din bazinul Mării Egee într-un circuit de 4 zile de la Europa Travel, ce beneficiază acum de tariful special de 199 euro/persoană!

Kavala, punctul de plecare spre Thassos

Pe drumul spre Insula de Smarald vei avea ocazia să descoperi și alte locuri încântătoare din nordul Greciei. Orașul Kavala te așteaptă cu numeroase atracții istorice, precum Apeductul Kamares construit sub comanda Sultanului Soliman II și modificat ulterior de Muhamad Ali, Biserica Agios Nikolaus și ruinele vechiului castel bizantin.

Thassos este una dintre cele mai populare destinații europene, unde obiectivele istorice se îmbină atât de frumos cu cele naturale încât nu poate fi ratată de către pasionații de călătorii. Fă un tur panoramic al insulei, alături de Europa Travel, prilej excelent să bați la pas capitala Limenas, cu simbolurile locului Agora Antică și Teatrul Grecesc.

Nu rata nici Limenaria, cea mai cosmopolită dintre stațiunile insulei, de unde poți pleca spre cel mai important loc de pelerinaj, Mănăstirea Sfântului Mihail ”ancorată” pe o colină deasupra Mării Egee.

Cele mai tradiționale sate  

Potos, una dintre cele mai tradiționale localități din Thassos, este împărțită în străzi înguste umbrite de case din piatră și biserici medievale, iar în timpul sărbătorilor pascale aici au loc o seamă de evenimente cu caracter religios. Din acest punct poți pleca si spre Satul Stelelor, pitorescul Astris, cunoscut mai ales pentru că în imediata apropiere se află Piscina Sirenelor (o scobitură în stâncă formată natural după ce tavanul unei grote scufundate s-a surpat).

Theologos este locul unde vei avea parte de o frumoasă incursiune în lumea tradițiilor grecești. La taverna Augustos vei servi masa festivă de Paște, în cadrul unui program folcloric cu spart de farfurii pe fundal.

Theologos a fost până în epoca otomană, capitala insulei Thassos, iar stilul medieval este vizibil pe toate construcțiile locului devenind practic un muzeu în aer liber. Descoperă aici bisericuțele bizantine Agia Paraskevi și Agios Dimitrios, renumite pentru sculpturile interioare impresionante vechi de câteva sute de ani.

De Mădălina Isar

Sursa foto: flickr.com

Circuit Paste Insula Thassos – tarif: 199 euro/persoana, 3 nopti de cazare cu mic dejun si cina la hotel 3*,masa festiva de Paste cu program folcloric in Theologos, transport autocar, vizite la Rila si Kavala, insotitor de grup. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.