(P) Trainer pentru videochat – un job care îți poate aduce un salariu de până la 2000 de euro

De Unica.ro, pe

Cele mai multe persoane au observat anunțuri de angajare pentru jobul de model de videochat, însă aceasta nu este singura oportunitate de carieră într-un studio din această industrie tot mai dezvoltată în România. În prezent, cei de la Glam Chat Studio, un studio de videochat cu peste 18 ani de experiență pe piața locală, au anunțat lansarea unei campanii de recrutare pentru postul de trainer de videochat. Se caută persoane de gen feminin ale căror principale atribuții vizează pregătirea noilor modele de videochat, cu privire la toate aspectele pe care le presupune această meserie. 

Jobul de trainer pentru videochat presupune interacțiune cu noile angajate ale studioului, așa cum un antrenor pregătește echipa. Un trainer are nevoie de experiență relevantă în domeniu (poate să fi fost chiar model de videochat în trecut) și de abilități foarte bune de comunicare. Acesta trebuie să transfere cunoștințele sale modelelor pe care le pregătește, să își pună în valoare talentul și cunoștințele pentru echipa studioului. Salariul este unul semnificativ pentru medie, chiar și în București – între 1300 și 2000 de euro.

„Training-ul este cel mai important pas în cariera unui viitor model de videochat, el începe încă din prima zi în care pășești în studio, unde ți se va aloca un trainer personal extrem de bine pregătit, care va sta cu tine încă dinainte de a începe să lucrezi, îți va explica cum funcționează fiecare site în parte, îți va arăta exemple și te va ajuta să înțelegi diverse situații cu care te poți confrunta în viitor”, se menționează pe glamchatstudio.ro. 

Astfel, profesia de trainer pentru modele de videochat este de maximă importanță pentru orice studio care acționează la cel mai înalt nivel. Acest job nu înseamnă contact direct cu clienții, ci lucru alături de modele, transfer al cunoștințelor. Un trainer (de sex feminin pentru ca modelele să se simtă în largul lor) se va asigura că persoanele pe care le pregătește  înțeleg corect ceea ce presupune activarea în mediul online – de la modul în care funcționează siteurile pe care se lucrează, la elemente de bază pentru un look adecvat activității de videochat – machiaj, coafor, îmbrăcăminte. În plus, se oferă consiliere cu privire la atitudinea în fața camerei, a unghiurilor avantajoase, precum și elaborarea unei personalități pentru mediul online, prezentarea diverselor scenarii întâlnite, a tipologiilor de oameni,  explicarea noțiunilor și abrevierilor specifice videochatului, oferire suport în îmbunătățirea nivelului limbii engleze, atât scris, cât și vorbit.

Glam Chat Studio pune accent pe pregătirea profesională a modelelor de videochat, pentru ca experiența acestora să fie una de succes. Performanța lor va determina și nivelul de câștiguri, care poate ajunge la sume foarte mari lunar, în funcție de nivelul de implicare al acestora, dar și de abilități, de talentul personal. Jobul de model de videochat nu este destinat celor ce doresc doar un hobby, ci persoanelor care își doresc să se implice puternic, cu perspectivele unei cariere perfect legitime. Cei de la Glam Chat Studio subliniază că a fi model de videochat nu înseamnă doar a sta în fața camerei, nu este un job de model de fotografie, ci unul în care comunicarea este vitală. Trebuie stăpânite multe tehnici, este un job activ, cu provocări care pot aduce beneficii foarte mari, dacă sunt îndeplinite cu succes.

Termenul de videochat vizează un domeniu efervescent pe piața locală, în care doar cele mai puternice studiouri reușesc să ofere echipei calea optimă spre performanță veritabilă. Este nevoie de profesionalism, de o studiere atentă a pieței, de contracte cu parteneri de top la nivel internațional. Deși este un domeniu sensibil, percepția publică s-a îmbunătățit semnificativ în ultimii ani. Glam Chat Studio tratează totul cu maximă discreție, dar punctează faptul că activitatea de videochat în România este perfect legală și chiar fără compromisuri din punct de vedere al eticii. Toate angajatele sunt respectate deplin și sprijinite pentru a se dezvolta profesional după cum doresc. Modelele sunt sprijinite chiar pentru a-și îmbunătăți abilitățile de comunicare și cunoștințele de limbi străine, ceea ce le va ajuta mai departe chiar și dacă la un moment dat doresc o schimbare pe plan profesional.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter