(P) Sejur în cosmopolitul oraș Bodrum, cu numai 229 euro!

De Unica.ro pe
Bodrum nu are nici urmă din farmecul otoman al orașelor turcești, arhitectura sa fiind influentață de insula grecească Kos, aflată în imediata apropiere, fapt pentru care perla de pe litoralul Mării Egee adună un număr tot mai mare de tineri în căutare de distracție.

Turcia este un imperiu all inclusive, cu resorturi moderne și plaje generoase scăldate de ape cristaline, dar și un număr important de obiective istorice, iar Bodrum nu este nici pe departe diferit la acest capitol.

Dacă ești tânăr dornic de distracție, turist pasionat de istorie sau senior în căutare de relaxare, Bodrum poate fi cea mai bună alegere de vacanță. Profită de reducerile Early Booking pregătite de Europa Travel și rezervă acum un sejur de 6 nopți cu autocarul în Bodrum, la tariful redus de 229 euro/persoană. În plus, poți descoperi Bodrum, dar și împrejurimile sale în numeroase excursii opționale.

Tur cultural în Bodrum

Istoria vechiului Halikarnas, locul unde se afla una dintre cele 7 minuni ale lumii antice, este evidentă abia atunci când ajungi în centrul vechi al Bodrumului – împărțit în străzi labirintice ce te conduc spre ruinele Mausoleului și spre Amfiteatrul Antic. Dovezi istorice bine păstrate vei găsi și în zona unde se află vestita Poartă Myndos, la Castelul Sfântului Petru, dar și pe dealul morilor de vânt.

Așezat strategic între cele două porturi ale orașului, Castelul Sfântul Petru a fost ridicat în 1437 de către Cavalerii Ospitalieri și a fost singurul loc de pe coasta Asiei Mici, unde se puteau refugia creștinii. Fortăreața a fost apoi transformată de otomani într-un important punct de apărare, însă influențele elene îi dau locului un farmec aparte. În incinta castelului se află și Muzeul de Arheologie Subacvatică, unde vei avea parte de una dintre cele mai tari experiențe de vacanță, având o impresionantă colecție de artefacte din perioada elenistică și exponate din epoca bronzului.

Bineînțeles că, dacă ești atras de obiceiurile locale ale orașului, nu poți rata Seara Turcească, opțional de la Europa Travel, unde ești invitat să asiști la cel mai interesant moment artistic ce include dansuri populare și delicii turcești.

La plajă sau pe tobogane

Bodrum este o destinație ce te întâmpină cu dealuri molcome presărate cu mori de vânt albe și o coastă întinsă de la Marea Egee, ce te răsfață cu plaje premiate și golfulețe izolate. Întinse exact ca o pânză de păianjen, străzile însuflețite ale Bodrumului te conduc spre portul vechi, locul preferat al artiștilor și bogaților din Turcia, veniți aici în căutarea creativității sau pur și simplu să se relaxeze într-un loc boem.  De aici te poți îmbarca în cea mai relaxantă croazieră, propusă de Europa Travel, spre Insula grecească Kos, Tărâmul lui Hippocrate, cunoscută îndeosebi pentru Plaja Paradise.

Vrei să faci plajă într-o colț de paradis? Atunci nu poți rata Plaja Yalikavak ce se arcuiește în jurul unui golf azuriu, în zona de nord-vestul peninsulei. Fâșia de nisip auriu este încadrată de vegetație luxuriantă, iar promenada lungă este ticsită de cafenele cochete și baruri unde atmosfera devine vibrantă pe timpul nopții.

În plus, distracția este asigurată la Aquapark, unde poți aluneca pe tobogane kamikaze sau să plutești ore în șir pe râul leneș. Tot pentru relaxare, Europa Travel îți propune și excursia la Pamukkale, una dintre cele 7 minuni naturale ale lumii, unde izvoarele termale din adâncuri ies la suprafață scurgându-se pe terasele calcaroase formând peisaje asemănate bumbacului.

De Mădălina Isar

Surs foto: flickr.com

Oferta Speciala Sejur Bodrum

Hotel Eken Resort 4* – Gumbet – tarife de la 229 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu all inclusive, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Andreea Antonescu a oferit mai multe detalii despre divorț

Andreea Antonescu a oferit mai multe detalii despre divorț