(P) Plaje de top din Corfu, de luat cu asalt în vacanța de vară

De Unica.ro pe
Scăldate de apele cristaline ale Mării Ionice și înconjurate de pini și chiparoși, plajele insulei Corfu ademenesc turiștii din toate colțurile Europei. De la Agios Gordis și până în Paleokastritsa aici vei găsi o mulțime de locuri boeme, unde să te răsfeți la soare o vară întreagă.

Profită de reducerile speciale pregătite de turoperatorul Europa Travel și rezervă un sejur de 6 nopți în Corfu la tariful imbatabil de la 349 lei/persoană.

Dacă ajungi în acest sezon estival pe cea mai verde insulă din Marea Ionică, iată câteva plaje pe care merită să le descoperi mai ales dacă ți-ai propus o vacanță de relaxare pe nisipuri fine scăldate de ape cristaline…

Pitoreasca Nissaki

La 22 km nord de Kerkyra, între stațiunile Barbati și Kassiopi se arcuiește ca o semilună, plaja Nissaki – un mic paradis sălbatic unde îți poți găsi tihna pe nisipul cu pietricele albe și în apele ca smaraldul. Plaja Nissaki îți taie respirația cu peisajele sale datorită rocilor cu forme spectaculoase ce împrejmuiesc golful cu intrare lină în mare…

Plaja Îndrăgostiților

Pe coasta de vest a insulei Corfu, în liniștitul sat Sidari poți să faci plajă pe nisipuri aurii și să înoți în ape … fermecate. Plaja Îndrăgostiților este numită astfel datorită legendelor care roiesc în jurul său. Fâșia de coasta a fost dezvoltată în imediata apropiere a unor stânci în nuanțe de galben-ocru ce formează un fel de coridor cunoscut sub denumirea de Canal d’Amour, loc unde poposeau sirenele din mitologie. Se spune că îndrăgostiții care înoată în același timp în aceste ape azurii vor rămâne pentru totdeauna împreună.

Ipsos, plaja premiată cu Steag Albastru

Aflată la numai 15 km distanță de capitala Kerkyra, Ipsos Beach se întinde de-a lungul unei faleze ce mărginește drumul principal al cosmopolitei stațiuni. Chiar dacă este compusă din pietricele argintii, iar pe timpul verii poate fi destul de aglomerată, Ipsos Beach este una dintre zonele pe care nu ar trebui să o ratezi mai ales că îți oferă și cele mai bune priveliști asupra coastei albaneze. Tot de aici te poți îmbarca într-o excursie opțională, de la Europa Travel, spre Albania – țara vulturilor cu plaje sălbatice și orașe istorice.

Agios Spyridonas Beach, verde cât vezi cu ochii

Dintre toate cele 6 plaje din Paleokastritsa, Agios Spyridonas este fără îndoială cea mai spectaculoasă. Arcuită în jurul unui golf cu ape ca smaraldul, presărată cu stânci arcuite și decorată cu pini, chiparoși, smochi și lămâi sălbatici, plaja Spyridonas este perfectă pentru snorkeling. Apele clare ale Mării Ionice sunt bogate în stânci de corali și bancuri de pești multicolori. Tot pentru scufundări sunt recomandate și insulițele Paxi și Antipaxi, alături de Peșterile Albastre, locuri pe care le poți bifa într-o croazieră opțională de la Europa Travel.

Agios Stefanos, un colț de rai

Despre plaja Stefanos am putea spune că este paradisul de la capătul insulei Corfu. Fâșia de nisip auriu se află în regiunea Avliotes la circa 40 km distanță de capitală, într-un mic sat de pescari unde se trăiește după vechile obiceiuri strămoșești. Atmosfera tihnită, vegetația deasă, nisipul fin și apele de mici adâncimi sunt principalele atuuri ale plajei Agios Stefanos ce atrage ca un magnet familiile cu copii.

Plaja argintată din Gouvia

În partea de nord-est a insulei Corfu se arcuiește una dintre cele mai spectaculoase plaje ce aparține de stațiunea Gouvia. Fâșia lungă de coastă a fost amenajată de către localnici din nisip ce parcă ar fi fost cernut prin cea mai fină sită. Intrarea în mare este foarte lină, iar Marea Ionică are o limpezime fantastică, facilitând astfel accesul familiilor cu copii.

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Sejur Insula Corfu

Aparthotel Porto Marina 3* – Gouvia – tarife de la 349 lei/persoana, 6 nopti de cazare fara masa, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.