(P) Pătrunde în ținuturile de legendă ale Dobrogei!

De Unica.ro pe
România adună din ce în ce mai mulți vizitatori străini atrași de locurile autentice și pitorești peste care timpul a trecut fără să lase semne, așa cum este Dobrogea – istoricul tărâm dintre Dunăre și Marea Neagră, ce găzduiește o mulțime de superlative dintre care cel mai vechi lăcaș de cult sau cea mai veche localitate atestată din România.

Explorează Dobrogea, cea mai însorită regiune românească, într-un circuit de 3 zile cu autocarul de la Europa Travel, profitând de reducerea Early Booking de 219 lei. În plus, circuitul poate fi achitat și cu vouchere de vacanță!

Minuni ale naturii

Circuitul în Dobrogea de la Europa Travel începe pe Drumul Vinului de printre dealurile dunărene cu o primă oprire în Ostrov, mica localitate de pe malul drept al Dunării, cunoscută îndeosebi pentru impresionantele domenii viticole și vechile crame, dar și pentru Cetatea Vicina, un monument bizantin aflat la mică distanță, pe pe insulița Păcuiul lui Soare.

Odată ce ai pășit pe tărâmul de basm al Dobrogei vei fi captivat de peisajele contradictorii: chei spectaculoase ți se deschid în fața ochilor cu platourile lor calcaroase peste care apa a trecut lăsând cele mai ciudate forme, drumuri ce șerpuiesc pe lângă plantații de rapiță și floarea soarelui, bătrânii Munți ai Măcinului cu rocile vechi de milioane de ani, peșteri unice și istmuri de pământ ce ascund specii rare de mamifere, păsări și plante.

Dobrogea este locul acela tihnit unde vei descoperi lăcașuri de cult impresionante, unul dintre ele fiind Mănăstirea Dervent din satul Glia, unde se află așa numitele Cruci de Leac, unde pelerinii români se roagă pentru vindecare trupească sau sufletească. Se spune că în acest loc au fost martirizați cei patru creștini necunoscuți, în timpul Împăratului Dioclețian.

Punctul culminat al circuitului dobrogean este reprezentat de Peștera Apostolului Andrei, fiind cel mai vechi lăcaș de cult din țara noastră, unde ar fi trăit și creștinat ”întâiul chemat” Apostol al Mântuitorului Hristos. În plus, nu poți rata vizitarea monumentului definitoriu al istoriei României – Tropaeum Traiani, edificiul închinat Împăratului roman Traian, de la Adamclisi.

circuit Dobrogea TINUTURILE DOBROGEI

Explorează Delta Dunării – muzeul biodiversității!

Dobrogea cuprinde zeci de arii protejate dintre care și Delta Dunării, singura deltă din lume declarată Rezervație a Biosferei UNESCO, un ținut unic cu peste 5000 de viețuitoare ce este clasat pe locul trei mondial ca importanță ecologică, după Marea Barieră de Corali și Insulele Galapagos.

Primul contact cu paradisul deltei este Tulcea, orașul așezat în scobitura dealurilor dobrogene, unde vei vizita Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării cu interesantele sale expoziții ce prezintă diversitatea speciilor ce viețuiesc în rezervație. De aici drumul continuă cu Murighiol – localitatea cu ape violet și poarta de intrare în deltă, de unde vei pleca la o plimbare cu barca pe lacurile și canalele de smarald brodate cu vegetație luxuriantă, unde vei surprinde păsările sălbatice și nuferii.

În ultima zi a circuitului vei descoperi vechiul Tomis – orașul Constanța, dar și cetatea Histria, cel mai vechi oraș atestat de pe teritoriul României, care a fost întemeiat de coloniștii greci din Milet ca port principal la învolburata Mare Neagră.

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Early Booking Circuit Romania – Tinuturile Dobrogei – tarif: 629 lei/persoana, 2 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 2*-3*, transport autocar, excursii conform program, ghid insotitor. *Reducere EB 219 lei! Circuitul poate fi achitat si cu tichete de vacanta! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.