(P) Mai, luna florilor în Delta Dunării

De Unica.ro pe
Cea mai bună perioadă pentru vacanțe în Delta Dunării este luna mai, când natura este extrem de spectaculoasă: malurile apelor sunt brodate de vegetația deasă, înfloresc nuferii, pădurile sunt invadate de fluturi, iar vremea este atât de prietenoasă încât îți dă poftă de mâncare.

Reduceri la vacanțele Gulliver Delta Resort!

Profită de reducerile *Early Booking de până la 40% pregătite de Gulliver Delta Resort Murighiol 4✿ și rezervă acum un sejur Delta pentru toți sau Delta pentru Seniori la tarife începând cu 826 lei/persoană, conform programului ales. Pachetele de vacanță de 4 sau 5 zile includ cazare cu all inclusive tip bufet, două gustări între mese și transport autocar București–Murighiol-București.

Gulliver Delta Resort 4✿ este o unitate de cazare realizată în stil tipic lipovenesc și așezată fix pe malul lacului violet, la marginea localității Murighiol. Aici ai parte de relaxare în cadrul unei grădini luxuriante cu balansoare, să pescuiești de pe ponton, să admiri peisajele din foișor sau să te bronzezi la piscină în zilele calde.

Dacă nu ai vizitat încă Rezervația Biosferei parte din UNESCO, iată câteva motive pentru care ar trebui să o descoperi în ultima lună de primăvară!

Primăvara este cel mai spectaculos anotimp în Delta Dunării, iar motivul este mai mult decât evident. Malurile apelor sunt acoperite de vegetație deasă, salciile pletoase își pleacă coroana bogată în apele ca de smarald ce sunt ”pictate” ici-colo de nuferi, lotuși, ghiocei de apă și iriși de baltă în plină floare. Tot acum, păsările îmbracă penajul nupțial, iar păsăroii atrag femelele cu al lor cântec hipnotizant.

Vremea este perfectă în rezervație pentru plimbări cu lotca pe canalele strâmte, pentru că acum au loc inundațiile naturale, prilej excelent să descoperi trasee inaccesibile în lunile de vară sau toamnă. Admiră vegetația deasă, surprinde coloniile de pelicani, egrete, stârci și lopătari și fotografiază cele mai spectaculoase apusuri de soare ce îmbracă întregul ținut în nuanțe romantice de oranj.

Delta Dunarii

Nu rata excursiile la Letea și Sfântu Gheorghe!

Dacă îți plac plimbările mai lungi, poți să faci o drumeție la Letea, opțional de la Gulliver Delta Resort. Pădurea de nisip este cea mai veche rezervație de la noi din țară, dar și cea mai nordică pădure subtropicală din Europa. În luna mai, la Letea vei putea surprinde pături întregi de orhidee sălbatice abia înflorite, umbrite de stejari seculari cu trunchiuri contorsionate și cu ramuri de care atârnă neglijent liane grecești și viță de vie sălbatică. Stai la soare pe dunele uriașe de nisip asemănătoare locurilor deșertice și observă caii sălbatici ce fac din Letea cel mai popular loc din Delta Dunării.

Sfântu Gheorghe este fără îndoială cel mai pitoresc sat din Rezervația Biosferei, renumit pentru casele tradiționale cu acoperișuri din stufăriș dar și pentru plaja virgină ce se arcuiește fix la locul unde Dunărea se îmbrățișează cu Marea Neagră. Tot în timpul primăverii este indicat să faci terapie solară la Sfântu Gheorghe, vremea fiind perfectă pentru plimbări pe malul mării.

De Mădălina Isar

Sursa foto: flickr.com si gulliverresort.ro

Early Booking Sejur Delta Dunării – Gulliver Delta Resort 4✿ Murighiol

Servicii incluse: 3 sau 4 nopți de cazare cu all inclusive tip bufet, două gustări lipovenești, transport autocar București-Murighiol-București, Surpriza de Bun Venit! (întâmpinare cu icre și țuică la intrare). *Reducerea EB este valabila pana la 31 martie 2019, in limita locurilor disponibile! Detalii pe www.gulliverresort.ro. Cerere ofertă: office@gullivertours.ro, call center 021.794.75.07; 0784.215.624.