(P) Luxul parfumurilor orientale

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 25 august 2020, 13:20

Parfumul, după cum știm, își are originea în țările arabe. Multă vreme, locuitorii țărilor din est au acordat o atenție deosebită aromelor. Acestea erau atât parfumuri Arăbești, cât și diferite uleiuri și tămâie. Un parfum bun, în țările arabe este considerat un semn al purității și gustului proprietarului aromei. Parfumul arabesc face cinste tradițiilor antice, onorează priceperea parfumierilor orientali pentru compoziția ingredientelor naturale. Datorită parfumierilor arabi, întreaga lume a învățat câte ceva despre aromele cochete ale Orientului.

Parfumuri Orientale – Principalele arome

Cel mai vechi și, poate, primul parfum a fost găsit în mormântul faraonului. Faraonii au încercat să-și păstreze valorile lângă ei în mormânt, iar acest fapt caracterizează foarte bine atitudinea oamenilor față de parfumuri Orientale. În Egiptul antic, parfumul din lotus era popular, iar faraonii erau captivați de această floare. Parfumuri, neroli, lemn de santal, smirna, paciuli și bineînțeles chihlimbar sunt principalele arome ale parfumurilor Arăbești. Toate au arome bogate, liniștitoare și calde. Parfumul arabesc este bazat pe compoziții concentrate de ulei care au o anumită caracteristică. 

Adâncimea aromei este dezvăluită în procesul activității umane, când temperatura corpului crește. Cu cât temperatura este mai înaltă, cu atât aroma este mai strălucitoare și mai profundă. Parfumurile Orientale au parfumuri foarte individuale și unice. La baza parfumurilor adevărate arîbești se află diverse concentrate pe bază de plante, precum și chihlimbar natural și mosc, care sunt puternice afrodisiace. Majoritatea copleșitoare a parfumurilor sunt lemnos-orientale (compoziția lor este dominată de cedru, tămâie, lemn de santal, smirnă), mai rar există parfumuri cu note florale predominante, fructate sau verzi.

Parfumuri Arăbești – Avantaje

Principalul avantaj al parfumului Arăbesc este, desigur, compoziția de ingredientele naturale din esența parfumului. Merită menționat faptul că aceste parfumuri sunt atât de concentrate, încât parfumul lor devine foarte persistent, și poate dura câteva zile sau chiar săptămâni. În consecință, parfumurile Arăbești sau Orientale sunt foarte economice, pentru că te poți parfuma pentru două sau trei zile, cheltuind un strop de parfum. Mirosurile, la rândul lor, sunt perfecte, deoarece toate aceste parfumuri și compozițiile lor, au fost create de-a lungul secolelor de cei mai buni parfumieri arabi, iar oamenii se întreabă uneori dacă parfumurile Orientale sunt create individual, deoarece este dificil să-ți imaginezi o producție pe banda transportoare de o asemenea frumusețe a mirosului.

Uleiuri aromate cu proprietăți vindecătoare

Mirosul pe final, al unui astfel de parfum îți va da senzația de basm oriental și îți va ridica frustrarea. Parfumurile Orientale afectează chiar starea de spirit a proprietarului, deoarece parfumul se bazează pe uleiuri aromate, renumite pentru proprietățile lor vindecătoare. Cea mai mare companie de parfumuri Arăbești este Al-Haramain, care produce parfumuri din 1970. Inițial, această companie producea parfumuri doar pentru o societate înaltă, dar popularitatea parfumului a crescut în cele din urmă pe toată planeta. Din 1979, funcționează sub un alt brand, care tratează cu uimire tradițiile Orientului. În general, în ciuda unei istorii îndelungate, parfumurile Arăbești nu și-au pierdut senzualitatea și misterul. Dacă te-ai săturat de parfumul european pe bază de alcool, poți alege parfumuri Arăbești, care te încântă cu aromele orientale.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!