(P) Locuri simbol din Corfu

De Unica.ro pe
Munți acoperiți de pini și chiparoși, plantații de kumquat, lămâi și portocali, o linie de coastă cu formațiuni stâncoase iscate din ape cristaline și o capitală boemă, toate acestea sunt doar o parte din minunile din Corfu, cea mai verde insulă din Marea Ionică.

Pefectă pentru relaxare la plajă, drumeții în natură, dar și pentru vizite culturale, insula Corfu este destinația luată cu asalt de mii de turiști români în fiecare vară. Dacă plănuiești și tu o vacanță în Kerkyra poți lua în calcul un sejur de 6 nopți, de la Europa Travel, la tarife accesibile începând cu 182 euro/persoană.

Sunt o mulțime de locuri interesante pe care merită să le descoperi în Corfu, iar dacă ești pasionat de istorie sau dornic de relaxare, iată câteva obiective devenite adevărate simboluri ale insulei.

Orașul vechi Kerkyra, monument de patrimoniu UNESCO

Corfu a fost dintotdeauna o insulă bogată și râvnită de numeroase popoare, fiind singura care nu a cedat în fața otomanilor, datorită numeroaelor fortărețe și castele bizantine pe care le găzduiește. Într-un sejur aici trebuie să bifezi și cele mai importante fortărețe și cetăți antice care au rezistat cu mândrie în fața timpurilor moderne.

Îți poți începe turul cu vizitarea Old Fortress și New Fortress, cele două fortărețe venețiene ce domină pe o parte și de alta centrul istoric al capitalei. După ce cobori din cetate o poți lua la pas pe Liston, cea mai elegantă promenadă din orașul Kerkyra, care pe vremuri era destinată doar persoanelor de viță nobilă care aveau posibilitatea să se relaxeze într-un loc elegant, unde nu aveau acces persoanele din clasele sociale medii.

Bulevarul te duce către Biserica Sfântului Spiridon, patronul insulei Corfu, o bijuterie în stil venețian cu interior grandios renascentist și detalii arhitecturale aurite, unde sunt depuse moaștele Sfântului Spiridon, alături de impresionanta colecție de artefacte din aur și argint, într-o capelă lângă altar.

Palatul lui Sissi din Gastouri

Îndrăgostită la prima vedere de insula Corfu, Elisabeta, Împărăteasa Austriei a poruncit ridicarea unui palat pentru a-i servi ca reședință de vară. Achilleion Palace se află la numai 10 km distanță de capitala Kerkyra, amplasat în mijlocul unei impresionante grădini dominată de chiparoși, rodii, lămâi, smochini și o mulțime de plante mediteraneene. Complexul a fost amenajat după tematică eroului mitic Achille, de care preafrumoasa Sissi era extrem de fascinată. Întregul palat este decorat cu zeci de statui din marmură de diverse mărimi, și numeroase tablouri ce-l reprezintă pe eroul din legendele grecești.

Paleokastritsa și cetățile sale

Pe un deal pitoresc la mică distanță de populara stațiune Paleokastritsa, se află impresionantul Castel al Îngerilor, Angelokastro. Fortăreața a fost ridicată de bizantini în secolul al XIII lea și a jucat cel mai important rol în timpul Marelui Asediu, când mai bine de 3000 de corfioți din satele din împrejurimi, s-au refugiat aici din calea turcilor. Angelokastro a respins atunci cu succes atacul otomanilor.

Corfu este cea mai apropiată insulă grecească de coasta Albaniei, aflată la numai jumătate de oră distanță pe mare. Acesta poate fi un prilej excelent să descoperi Țara Vulturilor într-o croazieră alături de Europa Travel. Un tur pe Marea Ionică poate include, printre altele, și descoperirea Peșterilor Albastre cu cele două insulițe Paxi și Antipaxi.

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferta Speciala Sejur Corfu

Vila Dini 2* – Paleokastritsa – tarife de la 182 euro/persoana, 6 nopti de cazare fara masa, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.