(P) Îți place să gătești? Aceste băuturi alcoolice pot fi ingredientul secret al rețetelor tale! 

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 10 iunie 2020, 10:43

Mâncarea și băutura au făcut întotdeauna casă bună împreună, tocmai de aceea multe băuturi alcoolice sunt folosite nu doar la degustat, ci și la gătit. Alcoolul este un solvent și are rolul de a potența aromele diferite, oferind mai multă savoare preparatelor culinare. Acesta poate fi folosit atât la prepararea multor feluri principale, cât și la prepararea deserturilor pe care cu toții le îndrăgim. 

Dacă vrei să îți cucerești musafirii cu băuturile alcoolice pe care le ai în casă, asigura-te că pui câțiva stropi și în mâncărurile pe care le gătești cu pasiune. Toți vor întreba de ingredientul tău secret! 

Vin

Vinul este, probabil, cel mai vechi ingredient alcoolic folosit din lume, mai ales dacă vorbim de fripturi fragede și rumenite în cuptor. Cel mai recomandat este vinul alb, întrucât acesta are compuși care echilibrează subtil aromele celorlalte ingrediente, fiind ideal pentru gătit. Spre exemplu, poți prepara o porție savuroasă de paste cu ciuperci și sos de vin alb sau o porție de spaghete cu carne tocată și vin roșu. Opțiunile sunt nenumărate când vine vorba de vin.

Bere

Din lista de bauturi alcoolice folosite la gătit nu putea lipsi berea, care are rolul de a frăgezi carnea și de a da un gust incredibil de bun sosurilor preparate în casă. Desigur, berea poate fi folosită și la deserturi, astfel că există foarte multe rețete de blaturi de tort sau clătite care nu ies „altfel” decât cu acest ingredient minune. Dioxidul de carbon din componența sa contribuie la creșterea aluaturilor, la fel ca drojdia și apa minerală. Unele rețete necesită bere blondă, în timp ce altele garantează un desert copios cu bere brună. 

(P) Îți place să gătești? Aceste băuturi alcoolice pot fi ingredientul secret al rețetelor tale! 

Vodka

Vodka este o băutură versatilă și ideală pentru foarte multe preparate, întrucât are o aromă neutră și nu schimbă gustul mâncării. Există tot felul de rețete de sosuri și supe rusești la care se adăuga puțină vodka, inclusiv rețete de paste delicioase cu smântână și somon afumat în care băutura este nelipsită. Totodată, dacă vrei să îți surprinzi familia într-o zi oarecare cu ceva delicios, prepară o mâncărică de cartofi la care ai adăugat și „trei fire” de vodka. 

Lichior

Femeile adoră băuturile alcoolice dulci, cu note de fructe, caramel, cafea sau ciocolată, tocmai de aceea lichiorul se numără pe lista celor mai îndrăgite licori ale acestora. Fiind dulce, lichiorul se potrivește cel mai bine cu deserturile, astfel că îl poți folosi în diverse creme pentru prăjituri și torturi, dar și în prepararea înghețatei. 

Rom

Originar din Caraibe, romul este un distilat alcoolic obținut din trestie de zahăr, care surprinde prin gustul său inconfundabil și parfumul puternic. Grație aromei sale, este un ingredient minunat pentru cozonaci, checuri, blaturi, dar și diverse creme. În loc să folosești esențe fără efect, asigură-te că ai în casă câteva sticle de rom autentic pe care să le folosești chiar și în bucătărie! 

Brandy

Este utilizat, cu precădere, la unele sosuri sau dulciuri, pentru că are o aromă specifică, deosebită. Așadar, dacă ai chef de ceva dulce și vrei să folosești băuturi alcoolice în rețete, poți prepara acasă câteva bomboane de ciocolată cu umplutură de brandy pe care să le deguști alături de cei dragi. 

Cu siguranță mai sunt și alte băuturi care pot fi folosite în prepararea celor mai bune mâncăruri! Dacă vrei să te asiguri că ai de toate în minibarul de acasă, aruncă o privire pe site-ul Beicevrei.ro și delectează-te cu o selecție variată de băuturi rafinate, care îți vor transforma orice experiență culinară în momente de vis!