(P) Incursiune de poveste în Balcani

De Unica.ro pe
Croația, țara celor 1000 de insule și Muntenegru, ținutul Munților Negri sunt două dintre destinațiile aflate pe lista locurilor de văzut în acest an. Traversează cele mai spectaculoase defilee, vizitează orașele-cetate desprinse din film și surprinde cele mai încântătoare panorame asupra celui mai sudic fiord european. Totul într-un circuit de 6 zile în Balcani, de la Europa Travel, la tariful redus de 299 euro/persoană.

Perle din Muntenegru

Fă cunoștință cu Muntenegru, cel mai bine păstrat secret al Europei, într-un tur ce traversează Parcul Durmitor. Această oază de paradis se întinde pe aproximativ 390 kmp și cuprinde o mare parte din platoul stâncos Komarnica și canionul Tara, parcul fiind înscris pe listele patrimoniului mondial UNESCO încă din anul 1980.

Defileul râului Tara este al doilea cel mai adânc canion din întreaga lume, după Marele Canion din Arizona, iar cele mai bune peisaje asupra acestui hău impresionant le poți surprinde din punctul de belvedere, Podul Durdevica.

Lord Byron obișnuia să spună că ”atunci când Dumnezeu a aruncat pe pământ perlele, cele mai multe au căzut în Muntenegru”, iar fiordul Boka Kotorska ce trece prin frumosul oraș medieval, Kotor, este fără îndoială una dintre perlele menționate de marele poet englez.

Cele mai impozante orașe din Croația

Traversând Coasta Dalmației ajungi în Dubrovnik, un oraș ocolit de ritmul firesc al timpului, unde odată ce ai ajuns vei înțelege de ce HBO l-a ales pentru cele mai multe scene din celebra serie Game of Thrones.

Bate la pas cetatea din piatră de pe malul Adriaticii, trecând prin poarta fortificată Pile care te conduce spre Stradum, cea mai lungă stradă din Dubrovnik. Nu rata aici Turnul cu Ceas, Palatul Sponza, edificiul impresionant ce prezintă un amestec între arhitectura gotică și renascentistă, și Palatul Rectorului, unde se află Muzeul de Istorie și Catedrala Adormirii Maicii Domnului ce poartă încă amprenta Regelui Richard Inimă de Leu.

Al doilea cel mai mare oraș din Croația, Split se laudă cu un centru istoric parte din UNESCO unde se ridică semeț Palatul lui Dioclețian, clădit din marmură albă, îngălbenită de trecerea timpului. Elegantul palat este marcat prin Poarta de Aur, decorată cu statui și însemne venețiene.

Așezat între modernitate și istorie, Zadar este unul dintre orașele de neratat de pe coasta Dalmației, cunoscut în toată lumea pentru monumentul numit Orga Mării (scări realizate în forma clapelor de pian ce se întind până la mare). Dar și pentru Salutul Soarelui, o structură contemporană unde poți surprinde cele mai frumoase apusuri de soare, acesta fiind și unul dintre locurile preferate de pasionații de yoga.

circuit Croatia

Minunea din UNESCO

Din Zadar circuitul de la Europa Travel continuă cu o drumeție în cel mai frumos parc din Balcani – Parcul National Plitvice, monument natural parte din UNESCO. Este o adevărată plăcere să te plimbi în acest colț de paradis dantelat cu 10 iazuri de cristal și numeroase cascade spectaculoase, unde cărările șerpuitoare se pierd printre pădurile de pini și stâncile de dolomită dezvăluindu-ți peisaje de nemaivăzut.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Circuit Incursiune in Balcani – Croatia – tarif 299 euro/persoana, 5 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri 3*, transport autocar, asistenta turistica. *Reducerea EB: tarif standard 374 euro/persoana. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.