(P) Descoperă Turcia Inedită într-un circuit de 8 zile!

De Unica.ro, pe
Plimbări cu balonul deasupra caselor cu hornuri din tuf din Cappadocia, relaxare în piscinele cu apă termală la Castelul de Bumbac, croazieră pe Marea Mediterană, shopping sau vizite culturale în Antalya și Istanbul, sunt doar câteva dintre activitățile de care te poți bucura într-un circuit în Turcia Inedită, alături de Europa Travel!

Descoperă Cappadocia, Ankara și Istanbul într-o călătorie de 8 zile, cu autocarul de la Europa Travel la tariful accesibil de 349 euro/persoană! Pe traseul tău vei bifa și alte locuri deosebite, începând cu Edirne, unde se află magnifica Moschee Selimiye celebră pentru cele 999 ferestre datorită cărora face parte din patrimoniu mondial UNESCO.

Pamukkale și Antalya

Pe drumul spre Antalya, vei face o scurtă oprire la Pamukkale – Castelul de Bumbac este considerat a fi a 8 a minune naturală a lumii datorită izvoarelor termale și minerale ce ies la suprafață și se scurg pe terasele calcaroase asemeni unor balcoane albe ce par a fi înghețate.

Călătoria continuă cu Antalya, cel mai mare oraș turcesc de la Marea Mediterană, unde te vei pierde pe străzile labirintice ale orașului vechi păzit de minarete semețe și împrejmuit de vechile ziduri otomane de apărare. În zona portului vei surprinde priveliști memorabile spre marea azurie și te vei bucura de shopping în numeroasele magazine tradiționale.

Pe drumul spre statiunea Side, una dintre cele mai cochete din Antalya, se vizitează magnificul Amfiteatru Aspendos construit în timpul lui Marcus Aurelius, unde erau puse în scenă piese de teatru cu măști antice ce sunt expuse astăzi în cadrul Muzeului din imediata apropiere a teatrului. Mai poți vizita ruinele Templului Apollo și orașul istoric Side. Una dintre minunile naturale ale Antalyei este Cascada Manavgat, construită în trepte și înconjurată de vegetație luxuriantă, unde vei putea face o binemeritată pauză de la istorie.

Circuit Cappadocia

Tărâmul Dervișilor Rotitori

Unul dintre cele mai fascinante locuri din Turcia, Cappadocia, supranumit și Ținutul Cailor Frumoși, unde vei avea impresia că ai făcut o călătorie pe … Lună! Peisajele sale selenare îmbogățite de case săpate în rocă vulcanică cu hornuri din tuf, orașele subterane și bisericile ascunse între stâncile cu forme neobișnuite, așează Cappadocia în topul locurilor de văzut măcar o dată în viață.

Descoperă bisericile cioplite în roca maronie din Parcul Național Goreme, ce face parte din UNESCO încă din anul 1985, pierde-te pe coridoarele labirintice ale orașului subteran Kaymakli, relaxează-te la un suc de rodie pe o terasă cu vederi spre Valea Porumbeilor sau optează pentru un zbor cu balonul deasupra conurilor vulcanice din zona Nevsehir – Derinkuyu.

Ankara și Istanbul

Ultima parte a circuitului este dedicată capitala Ankara, unde vei vizita Mausoleul lui Kemal Atatürk, ridicat în onoarea Părintelui fondator al Turciei moderne, ce adună un număr fabulos de peste 3 milioane de turiști pe ani.

Istanbul, singurul oraș aflat pe două continente și locul unde vei simți probabil cel mai bine atmosfera vechilor sultani otomani în ciuda modernității și a dezvoltării turismului, este locul în care te vei întoarce cu siguranță imediat după prima vizită. Descoperă simbolul orașului Moscheea Albastră, singura ce deține 6 minarete, magnifica Catedrală Sfânta Sofia, ce a fost cea mai mare biserică creștină transformată în moschee după căderea Constantinopolului, dar și Basilica Cisterna sau Palatul Topkapi. În încheierea circuitului te vei bucura de o croazieră pe Bosfor, urmată de o vizită de shopping în Marele Bazar.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferta Speciala Circuit Turcia – tarif: 349 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 2*-3*, transport autocar, tur by night Istanbul, asistenta turistica. Plecare din 07.10! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!