(P) Descoperă Istanbul prin programul Circuite pentru Toți!

De Unica.ro pe
Istanbul este una dintre cele mai populare destinații pentru acest an, fiind un adevărat magnet pentru turiștii pasionați de istorie, cultură, artă și gastronomie. Despre fostul Constantinopol se spune că este un oraș cu două fețe, pentru că aici se îmbină excelent Orientul cu Occidentul într-o simfonie de culoare, obiceiuri și arome.

Tarife accesibile inclusiv seniorilor!

Dacă plănuiești o vacanță în Istanbul, acum ai prilejul excelent să descoperi metropola turcească prin programul Circuite pentru Toți, lansat de agenția BestTourism. Produsul turistic, de tip cel mai bun raport calitate/preț, este gândit atât pentru seniori, cât și pentru familiile cu copii sau tinerii dinamici, dornici de cele mai tari experiențe de vacanță.

Locuri de văzut în orașul de pe două continente

O plimbare la pas pe străzile strâmte ale centrului vechi parte din UNESCO, îți scoate în cale o mulțime de bijuterii rămase mărturie din timpul celor trei mari Imperii, când Istanbul a servit drept capitală. Pentru mai bine de 1500 de ani, metropola turcească a fost unul dintre cele mai puternice orașe din lume, influențele bizantine, romane și otomane încă resimțindu-se foarte clar și astăzi. Este o adevărată plăcere să te plimbi în acest oraș ca un furnicar de culturi, ce adună în fiecare an peste 7 milioane de vizitatori din toate colțurile lumii.

Moscheea Albastră și Hagia Sofia

În piața principală Sultan Ahmed se află două dintre simbolurile orașului Istanbul. Vizitează Moscheea Albastră, o bijuterie otomană decorată cu mii de plăci de ceramică albastră de Iznik (de unde și numele său). Cea mai mare moschee din Turcia este totodată și singura care are șase minarete, având un interior vast ce poate găzdui 10.000 de pelerini în același timp.

La mică distanță de edificiul comandat de Sultanul Ahmet I se află Hagia Sofia, un muzeu al lumii creștine ce a fost timp de 1 mileniu cea mai mare biserică. Chiar dacă a fost tranformată în moschee în timpul Imperiului Otoman, iar multe dintre mozaicuri au fost distruse, astăzi încă mai poți observa aici o parte dintre frescene grandioase comandate de Împăratul Iustinian.

Istanbul

Grandioasele Palate Topkapi și Dolmabahce

Este destul de greu să faci un top al celor mai somptuoase palate din Istanbul, multe dintre ele sunt adevărate capodoperele arhitecturale, cu interioare bogate în mobilier de epocă, decorațiuni din aur sau candelabre din cristale de Bohemia.

Palatul Topkapi adună cei mai mulți vizitatori în fiecare an, iar motivul este mai mult decât evident. Impozantul complex cu palat, harem și curți interioare a fost vreme de 300 de ani reședința a peste 25 de sultani.

Palatul Dolmabahce este cel mai mare palat imperial dispunând de aproape 300 de camere și saloane, drept pentru care și-a primit supranumele de Versailles-ul Istanbulului.

Basilica Cisterna și Marele Bazar

Una dintre marile atracții ale vechiului Constantinopol este Basilica Cisterna. Neobișnuitul obiectiv turistic reprezintă o rețea complicată de bazine subterane de apă, realizate începând cu secolul al-VI-lea și extinse sub porunca Împăratului Iustinia I. ”Palatul scufundat” este o structură lungă de 140 de metri, prevăzută cu 336 de coloane din marmură și două sculpturi ce o înfățișează pe Medusa cu numeroasele sale capete de șarpe, toate fiind susținute de arcade, coloane și domuri în stil corintic și doric.

Cel mai aglomerat loc din Istanbul, dar și cel mai colorat este fără îndoială Marele Bazar, ce adună în fiecare zi peste 40.000 de vizitatori. Sunt 60 de străzi interconectate unde vei găsi aproximativ 4000 de magazine, tarabe și terase tradiționale, unde se vând de toate și pentru toți, la prețuri negociate la carte. Îți poți cumpăra bijuterii din aur și argint, șaluri, carpete, condimente, rahat sau ceaiuri … lista de oferte fiind lungă și diversă.

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Circuite pentru Toți – Circuit Istanbul 2019 – tarif special: 143 euro/persoana! Servicii incluse: 4 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport autocar, ghid roman si local. BONUS: croaziera pe Bosfor! Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.