(P) Ce dispozitive electronice pot fi amanetate?

De Unica.ro, pe

După cum bine știm cu toții, atunci când oamenii au nevoie de o sumă de bani de care însă nu dispun momentan, caută cele mai eficiente surse de împrumut, iar o casă de amanet se poate dovedi a fi cea mai bună soluție pentru a ieși din criza financiară cu care se confruntă.

De ce o casă de amanet? Pentru că aceasta le oferă oamenilor împrumuturi pe loc, atunci când aceștia se prezintă la sediul societății și au asupra lor cartea de identitate, și bunurile pe care își doresc să le amaneteze.

Dacă în trecut după cum se știe foarte bine, oamenii alegeau să își amaneteze bijuteriile atunci când se confruntau cu probleme financiare, lucrurile sunt diferite la momentul actual. Acum, cei mai mulți oameni care trec pragul caselor de amanet optează pentru amanet electronice.

În ultimul timp, oamenii au incept să își cumpere smartphone-uri din ce în ce mai performante dat fiind faptul că aceste dispozitive sunt atât de importante și dispun de atât de multe funcții, care ne simplifică viața în mod evident.

Atunci când au nevoie de bani rapid, sau când intenționează să își cumpere un alt telefon, oamenii aleg fie să treacă pragul casei de amanet pentru a-și vinde dispozitivul, fie pentru a-l amaneta, astfel încât să obțină rapid rost de banii necesari pentru a-și completa bugetul în vederea cumpărării unui nou smartphone.

Există și persoane care își amaneteaza telefoanele nu pentru că au nevoie de bani ca să își completeze bugetul în vederea înlocuirii dispozitivului, ci pentru că au nevoie de bani pentru a-și plăti facturile sau pentru a-și permite să se trateze.

Casele de amanet însă, nu primesc doar smartphone-uri drept garanție din partea clienților, astfel că aceștia pot alege să își amaneteze și tabletele sau laptopurile atunci când au nevoie să obțună un împrumut rapid pentru o perioadă scurtă de timp.

Unele persoane aleg chiar să își amaneteze televizioarele, mai ales în cazul în care oricum nu se uită foarte des la televizor, sau în cazul în care au un televizor pe care nu îl folosesc.

Există de-asemenea persoane care decid că este indicat să își amaneteze aparatura electrocasnică, iar aici putem să amintim de exemplu frigiderul și mașina de spălat. 

Acestea sunt bunuri de care oamenii au mare nevoie în casele lor, dar atunci când însă nu dispun de bani, sunt dispuși să le amaneteze pentru o perioadă scurtă de timp, astfel încât să facă rost repede de bani.

Unele persoane își amanetează instrumentele muzicale, alții își amanetează bijuteriile sau diferite alte bunuri. Tot ce contează însă, este faptul că o casă de amanet înțelege situația dificilă prin care trec oamenii care ii trec pragul, și le oferă împrumuturi atunci când nimeni altcineva nu o face, iar în schimb solicită comisioane mici.

De-asemenea, facem precizarea că o casă de amanet este dispusă să și cumpere bijuteriile, aparatură electrocasnică sau dispozitivele electronice ale clienților, în cazul în care aceștia consideră că nu mai au nevoie de bunurile respective, și își doresc să le vândă.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!