(P) Bodrum, stațiunea cosmopolită cu farmecul vechiul sat pescăresc

De Unica.ro pe
Unul dintre cele mai pitorești orașe ale Turciei, de pe coasta Mării Egee, Bodrum este o adevărată splendoare din perspectiva atracțiilor naturale și istorice, precum și o sursă inepuizabilă de atracții pentru mic și mare. Europa Travel îți propune un sejur de 6 nopți în patria lui Herodot ce beneficiază acum de o reducere de 50%, la prețuri începând de la 164 euro!

Bodrum te va surprinde cu frumusețea pură ce îl caracterizează și care amintește de vechiul sat de pescari ce s-a transformat rapid într-o stațiune vibrantă de vacanță ce îi ademenea pe artiști, boemi și personalitățile europene. Cu toate acestea, plimbările pe străduțele înguste îți vor aduce în cale case tradiționale superbe, vopsite în alb-albastru, ce îi oferă un farmec aparte, iar celor pasionați de fotografie imagini minunate de imortalizat.

Cele mai frumoase atracții din Bodrum

Fie că ești un iubitor de istorie, un explorator curios sau un „shopaholic”, Bodrum are câte ceva pentru fiecare. Un monument impresionant al trecutului Turciei este Castelul Sfântul Petru, un paznic elegant pe malul mării, o fortăreață bine conservată. În interiorul castelului vei descoperi numeroase artefacte, iar din turnul său te vei bucura de priveliști excelente asupra împrejurimilor.

Cât despre plajele spectaculoase ale stațiunii Bodrum, Yahsi este una dintre cele mai apreciate dintre ele, un loc cu nisipuri de aur și ape limpezi, puțin adânci, potrivite pentru toate vârstele și categoriile de înotători. Iar după atâta relaxare la malul mării, o sesiune de shopping vine ca unsă. Bazarul din Bodrum este mai degrabă o zonă de lux combinată cu o piață turcească tradițională, unde găsești de cumpărat orice, de la bijuterii la textile și obiecte de ceramică.

Stațiunea Gumbet se găsește la aproximativ 5 km de orașul Bodrum, și te întâmpină cu imagini desprinse parcă din povești. Vei remarca un sat idilic situat într-un golf cu ape de un turcoaz sclipitor, înconjurat de munții acoperiți de păduri de pin, care se îmbină de minune cu atracțiile moderne și facilitățile turistice. Plaja lungă, nisipoasă, este încadrată de o multitudine de hoteluri, restaurante, cluburi de noapte, baruri, cafenele și magazine. Oportunitățile de sporturi nautice și înot în condiții de siguranță face ca această stațiune să fie potrivită inclusiv pentru familiile cu copii.

Oportunități de vizitare a împrejurimilor

Europa Travel aduce în plus la un sejur de neuitat în Bodrum și numeroase propuneri de excursii opționale, care vor face această vacanță să fie mai interesantă și mai plină de descoperiri. Profită de apropierea de insula grecească Kos, supranumită și Insula lui Hiprocrate, părintele medicinei, pentru a descoperi un loc de o frumusețe remarcabilă, cu numeroase atracții istorice. Printre altele, vei găsi aici faimosul Platan al lui Hipocrate, cu o vechime de 500 de ani, sub ramurile căruia se pare că acesta preda lecții de medicină.

Orașul antic Efes este unul dintre cele mai vizitate situri arheologice ale Turciei, adăpostind ruinele uneia dintre cele 7 minuni ale lumii antice, Templul zeiței Artemis. La fel de impresionante sunt și Teatrul Mare, o construcție care adăpostea peste 40.000 de spectatori, precum și Biblioteca lui Celsus, ridicată în anul 135, ce cuprindea aproximativ 14.000 de cărți.

Descoperă și un obiectiv turistic inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, izvoarele de la Pamukkale, ce reprezintă un fenomen natural unic în lume. Cunoscut și sub denumirea de Castelul de Bumbac, vei întâlni aici o imagine ireală, în felul în care apa termală care iese la suprafață se transformă în faimoasele terase albe, imaculate. Bazinele naturale cu apă caldă sunt cunoscute și pentru proprietățile lor terapeutice, mai ales pentru piele și pentru ochi.

de Geanina Ichim

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Speciale Sejur Bodrum

Hotel Baba 3* – Gumbet – tarife de la 164 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu demipensiune, transport autocar, asistenta turistica. *Reducerea de 50% este valabila pentru plecarile last minute din: 16.06 si 24.06! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.