Cinci greșeli pe care să le eviți dacă vrei să ai grijă de pielea ta

De Unica.ro, pe

Îngrijirea pielii ține de rigoare și atenție în ceea ce privește modul în care îți tratezi cel mai mare organ al corpului. Chiar și o mică greșeală, precum consumul de zahăr în exces sau expunerea îndelungată la soare, poate duce la apariția unor probleme dermatologice care să afecteze pielea.

O rutină de îngrijire a pielii include, printre altele, folosirea unor produse eficiente de curățare, precum spuma demachianta Aquafil Hydra, precum și a unui toner, care să calmeze tenul și să-l pregătească pentru absorbția cremei hidratante. Curățarea, calmarea și hidratarea tenului sunt pași necesari în rutina de îngrijirea a pielii și trebuie realizați atât dimineața, cât și seara.

Sunt numeroase greșeli, unele mai mici, altele mai mari, care pot avea un impact negativ asupra sănătății pielii și pe care este indicat să le eviți dacă vrei să ai un ten radiant la orice vârstă.

Folosirea prea multor produse cosmetice

Un program de îngrijire corespunzător nevoilor pielii este primul pas spre obținerea fermității, elasticității și luminozității. De aceea, este indicat ca, înainte utilizării anumitor produse cosmetice, să ceri sfatul unui cosmetician sau unui medic dermatolog. Combinarea unor produse incompatibile poate să provoace mai mult rău decât să repare anumite probleme ale pielii, precum acneea sau eczema, două dintre cele mai frecvente afecțiuni dermatologice.

Consumul insuficient de apă

Probabil, ai auzit deja de nenumărate ori recomandarea specialiștilor de a consuma cel puțin doi litri de apă în fiecare zi. Este așadar important să ții cont de el și să te asiguri că organismul tău este bine hidratat. Secretul pentru o piele frumoasă îl reprezintă apa. Pielea are nevoie de hidratare pentru a-și menține tinerețea, iar consumul de lichide este esențial. Buzele crăpate și pielea uscată sunt semne de deshidratare și este important să eviți să ajungi în acest punct.

Atingerea feței

Pentru a avea grijă de organismul tău, este necesar să îți speli frecvent mâinile și fața pentru a ține la distanță bacteriile. În plus, poți folosi un gel igienizare maini, atunci când nu ai la îndemână apă și săpun. Atingerea feței este un gest instinctiv pentru mulți dintre noi, gest care ne poate afecta sănătatea pielii. De aceea, este crucial ca mâinile să fie mereu igienizate, astfel încât bacteriile și virusurile, care pot fi cauza unor afecțiuni ale pielii, să nu pătrundă în organism și, totodată, să nu provoace anumite probleme dermatologice, precum acneea.

Odihna insuficientă

Somnul de frumusețe nu este un mit, ci este real. Odihna are rolul de a regenera organismul și de a-l pregăti pentru o nouă zi în care are de înfruntat diferiți factori stresanți. Pielea este principala barieră de apărare a corpului, de aceea are nevoie să se refacă în permanență și să rămână sănătoasă. Un somn de calitate, de 7-9 ore pe noapte, previne apariția ridurilor și a cearcănelor și menține elasticitatea și sănătatea pielii.

Expunerea la soare

Soarele este principalul inamic al pielii. Deteriorarea stratului superior al pielii are loc când te expui prea mult la soare. Din acest motiv, pielea devine mai uscată și își pierde din fermitate. În plus, razele ultraviolete sunt responsabile pentru diminuarea producției de colagen, esențial pentru aspectul tineresc al pielii.

Folosirea unei creme cu factor de protecție solară este necesară dacă vrei să ai grijă de pielea ta și să te asiguri că o menții sănătoasă și tânără cât mai mult timp.

Îngrijirea pielii nu este o măsură ocazională, ci trebuie să facă parte din rutina zilnică. De la produsele cosmetice folosite până la obiceiurile alimentare, fiecare acțiune pe care o faci poate contribui la menținerea sănătății pielii sau, din contră, poate provoca deteriorarea epidermei.

Sursă foto: Unsplash

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!