Cadouri utile pentru gameri: 4 idei interesante

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 19 august 2021, 09:33

Pasiunea pentru jocul pe calculator sau pe consolă, pentru explorarea lumilor virtuale, este o experiență strâns legată de realitatea care ne înconjoară. Un rol esențial în acest context îl au echipamentele și accesoriile, care îmbogățesc atât de semnificativ experiența de gaming. Dat fiind faptul că reprezintă o afacere de multe miliarde de dolari la nivel global, obiectele dedicate gaming-ului fac deliciul oricărui pasionat de jocuri, sunt variate și au valori pentru orice buget.

Am căutat informații utile în acest domeniu și, dacă ai un gamer căruia vrei să știi ce surpriză i-ai putea face, urmărește rândurile de mai jos pentru a descoperi câteva idei interesante.

Scaunul de gaming

Este unul dintre cei mai buni prieteni ai unui împătimit al jocurilor pe computer, mai cu seamă în sesiunile prelungite în fața monitorului. Un scaun pentru gaming cu adevărat bun trebuie să puncteze câteva criterii pentru a fi o alegere folositoare:

  • realizat pe principii ergonomice;
  • construit din materiale de calitate;
  • suportă greutatea utilizatorului;
  • este propus la un preț decent.

Ergonomia unui scaun de gaming este dată, în primul rând, de multitudinea reglajelor care permit ajustarea spătarului, a șezutului și a mânerelor, astfel încât scaunul să se potrivească anatomiei utilizatorului. Cu cât reglajele sunt mai multe, cu atât scaunul este mai aproape de ideal.

Designul și materialele înglobate sunt un alt criteriu important, în mod frecvent fiind utilizată pielea ecologică sau materialul textil pe o structură din oțel și plastic. Există, desigur, varianta pielii naturale, dar de obicei această alegere implică un efort financiar consistent – dacă prețul nu reprezintă un impediment, un astfel de accesoriu va face impresie oricând.

Greutatea maximă suportată de scaunul vizat este extrem de importantă, atât pentru confortul, cât și în privința rezistenței în timp. Asadar, trebuie să ții cont de acest criteriu și chiar să alegi un model care suportă o greutate mai mare decât a viitorului utilizator.

Biroul de gaming

Un jucător pasionat tinde să dețină un întreg arsenalul specific – monitor, ori poate un sistem de monitoare, tastatură, mouse, joystick-uri etc. Pentru stabilitate în utilizare și pentru posibilitatea reglării pe înălțime în timpul jocului, este necesar un birou creat special pentru acest tip de nevoi.

Astfel, biroul de gaming trebuie să fie suficient de lung și de lat (un minim de 1000 x 600 cm), să poată fi reglat pe înălțime spre 70 de cm și să fie realizat dintr-un material suficient de rezistent și ușor. Dacă beneficiază și de iluminare LED și design modern, atunci reprezintă alegerea excelentă pentru orice gamer.

Tastatura și mouse-ul

Aceste două accesorii sunt cele care, în mod frecvent, fac diferența între o sesiune de jocuri de calitate și una în care experiența este mediocră.

Tastatura creată special pentru jocuri se distinge prin accentul pus pe confortul utilizatorului, tastele fiind poziționate la distanță unele de altele, iar suportul pentru încheieturi oferă posibilitatea poziționării relaxate a mâinii. Tastele mecanice sunt mult mai sensibile la apăsare, mai rezistente în timp și mai plăcute la atingere. În plus, posibilitatea de a configura după bunul plac anumite taste sau grupuri de taste oferă o experiență de gaming unică, iar iluminarea cu LED programabilă aduce o notă distinctă acestor tastaturi.

Mouse-ul de gaming este mult mai receptiv la comenzile utilizatorului, mai precis, cu butoane ce pot fi configurate. Este construit pe principii ergonomice, odihnește mâna și previne formarea transpirației, este mult mai rezistent în timp și are un design deosebit de atrăgător.

Căștile de gaming

Una dintre condițiile de bază pentru a beneficia de o experiență imersivă într-un joc video este deținerea unei perechi de căști dedicate. Pe lângă confortul și designul specific, acestea oferă posibilitatea eliminării sunetelor ambientale, furnizează un sunet de calitate superioară și creează o senzație extrem de realistă. Există jocuri, în special shootere, în care fără o pereche de căști de gaming nu poți localiza adversarul, iar calitatea experienței de gaming are de suferit.

După cum poți observa, alegerea unui cadou pentru un împătimit al jocurilor video este o sarcină mult mai ușoară decât ai fi crezut, tocmai pentru că paleta de opțiuni este extrem de variată. În plus, dacă știi unde să cauți, suma investită nu trebuie în mod necesar să fie una foarte mare – magazinele de profil știu să propună articole de calitate, astfel încât să ai siguranța unor produse lucrate conform standardelor internaționale.

Sursa foto: unsplash.com

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!