4 vedete din România care cântă colinde. Care îţi place cel mai mult?

De Adina Radu, pe

Albumele de colinde fac parte din tradiţie pentru mulţi artişti din România. Iată patru din cei mai talentaţi colindători români.
Paula Seling şi-a făcut un obicei din a lansa câte un album cu colinde în preajma sărbătorilor de iarnă. Cel mai recent a fost lansat în 2010 şi conţine 13 colinde originale. “A mai trecut un an”, piesa care dă titlul albumului, este una emoţionantă care pune excelent în valoare calităţile vocale ale Paulei.

“Vis de iarnă” se numeşte albumul de colinde lansat de Andra în 2007. El conţine colinde tradiţionale româneşti precum “Sus la poarta Raiului”, “O, ce veste minunata!”, “Mos Craciun” sau “Deschide usa crestine!”, dar şi piese străine precum “All I Want for Christmas is You” sau “Silent Night”.

Şi albumul “De Craciun” al lui Mihai Trăsiatriu este o combinaţie de colinde tradiţionale, precum “O ce veste minunată” şi cântece foarte cunoscute din repertoriul internaţional. Vocea îi permite lui Mihai să cânte piese precum “Adeste Fideles” sau “Ave Maria”.

Analia Selis a lansat un album de colinde in limba română, cu piese scrise chiar de ea pe ritmuri sudamericane tradiţionale. “Cantece de Craciun pentru cei mici si cei mari” este un album dedicat mai ales celor mici, după cum spune artista, acum mămica unei fetiţe de aproape un an.

Foto: arhiva Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!