Uma Thurman: lady, mama, actrita

De Unica.ro, pe

Incredibil cat de bine arata, la cei 39 de ani, dupa doua divorturi si cu doi copii! Pare sa apartina categoriei aceea invidiata de vedete care nu mai imbatranesc.
O zeita printre oameni


Intotdeauna mi-a placut aerul ei elevat, usor aristocratic, de fee ajunsa din greseala pe planeta noastra. Si ce e drept, e drept.

A iesit in evidenta dintotdeauna, oriunde s-ar fi aflat: si pentru ca era cea mai inalta din clasa, si pentru ca mutandu-se din loc in loc cu ai ei era mereu „colega cea noua” si pentru ca tatal ei, Robert Thurman – un profesor excentric, i-a pus numele unei zeite din mitologia budista.

Toate acestea, puse la un loc, au facut-o pe Uma destul de introvertita si retrasa, dar au si ajutat-o, mai tarziu, in cariera de actrita.

„Mi-era usor sa intru in pielea altora, fiindca fugisem de atatea ori dintr-a mea” explica ea. Iar cea care avea sa devina muza lui Quentin Tarantino a facut impresie in filme ca Pulp Fiction sau Kill Bill. Filmul meu preferat cu ea ramane insa Gattaca. In el, chimia dintre ea si Ethan Hawke – cu care se va si casatori apoi – e de-a dreptul palpabila.

Copiii si limitele


Uma mai fusese maritata doi ani cu Gary Oldman. Dar relatia cu Hawke a fost… vulcanica. „Am crezut ca mi-am atins toate limitele” marturisea Uma, dupa nasterea fetitei ei. Dar, evident, se inselase. Abia nasterea copiilor, Maya si Levon i-a aratat cat de departe se pot intinde aceste limite.

Din pacate, in 2004, familia s-a destramat, cu un divort de cosmar. „Nu m-am asteptat sa fie usor, dar am fost surprinsa cat de mult mai tare poate sa doara, fata de cat te-ai asteptat” spunea ea, la 4 ani dupa divort.

Acum e logodnica unui multimilionar elvetian, Arpad Busson si lumea anticipeaza deja clopote de nunta. „Nu e numai frumoasa, o lauda iubitul ei, are si o inima caritabila si e o mama extraordinara!”

Karuna egal compasiune


Al doilea nume al Umei, Karuna, insemna Compasiune si provine tot din budism. In cazul ei, s-a adeverit. Uma este una dintre multele vedete implicate in acte de caritate si una din putinele care nu face caz de asta.

S-a implicat intr-o organizatie „Room to Grow” care sprijita copiii saraci. „Cand iti iubesti propriul copil, sperand tot ce e mai bun pentru el, nu poti sa nu empatizezi cu toti ceilalti parinti”. Cei mai putin norocosi si avuti, adica. Iar Uma e dedicata dorintei de a-i ajuta.

Cat despre filme… o vei vedea anul acesta in „Accidental husband”, o comedie romantica, si ceva mai tarziu in „Maternitate”, unde nu joaca „mama perfecta” adica aceea care nu exista, ci cea cu bune si cu rele, ca tine si ca mine…

Foto: RDB

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!