Ultim omagiu pentru Ion Dichiseanu, la Teatrul Nottara. Când va avea loc înmormântarea

De Unica.ro, pe
Unul dintre cei mai iubiţi actori din România, Ion Dichiseanu s-a stins din viaţă pe 20 mai 2021, la vârsta de 87 de ani. Admiratorii își vor putea lua rămas-bun astăzi, la Teatrul Nottara.

Actorul Ion Dichiseanu a murit joi, 20 mai, la Spitalul Floreasca, acolo unde era internat de câteva luni. Avea 87 de ani și a ajuns în spital din cauza unei infecții cu o bacterie care i-a provocat o pneumonie bilaterală.

Fiica lui, Ioana Dichiseanu, a povestit recent cum s-a îmbolnăvit tatăl ei: S-a dus să facă o radiografie, o simplă radiografie, pentru că i se părea că simte ceva la un plămân. Și i-am spus să merge să facem radiografia ca să se liniștească. Acolo ni s-a spus că e important să facă și un CT.  Analizele au fost interpretate greșit. Ni s-a spus că este cancer. Nu are niciun cancer! Deci oamenii de acolo au citit că ar avea cancer. L-au trimis la o bronhoscopie, la o altă clinică privată, pentru a i se preleva și o biopsie.

La acea biopsie, o bacterie i-a infectat plămânul. Nu este vorba despre coronavirus. Este o bacterie foarte agresivă. Din punctul meu de vedere este o minune că vorbim despre el astăzi și că este încă alături de noi. A avut un diagnostic greu. Așa a ajuns la Spitalul Floreasca și medicii de acolo l-au pus pe picioare”, declara Ioana, în urmă cu câteva săptămâni, conform cancan.ro.

Ultim omagiu pentru Ion Dichiseanu, la Teatrul Nottara. Când va avea loc înmormântarea

Trupul neînsufleţit al actorului Ion Dichiseanu va fi depus vineri, 21 mai, la ora 13:00, în foaierul Teatrului Nottara din București. Cei care doresc îi vor putea aduce un ultim omagiu, însă vor trebui să respecte normele sanitare în vigoare.

Sâmbătă, la ora 10:00, cortegiul va pleca spre cimitirul Bellu, unde va fi depus în capelă, pe Aleea Artiștilor. Slujba de înmormântare va avea loc ora 12:00. Ion Dichiseanu va fi înmormântat cu onoruri militare.

Citește și: Ion Dichiseanu a murit fără să-și împlinească dorința. Ce i-a mărturisit fiicei sale, pe patul de spital

Care a fost cel mai mare regret al lui Ion Dichiseanu

ION DICHISEANU: Destinul a fost generos cu mine

Incredibil cum arăta fosta soţie a lui Ion Dichiseanu la începutul relaţiei lor!

Ion Dichiseanu, carieră impresionantă

Ion Dichiseanu s-a născut pe 20 octombrie 1933 în Adjud. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, Facultatea de Teatru din București în 1959. De-a lungul carierei lui de peste patru decenii, a jucat numeroase roluri memorabile, atât pe scena teatrului Nottara, cât și în filme, teatru de televiziune și teatru radiofonic.

În bogata filmografie a lui Dichiseanu se numără roluri jucate în „Titanic vals” (1964), „Frumoasele vacanţe” (1967), „Aventurile lui Tom Sawyer” (1968), „Pistruiatul” (serial TV, 1973), „Muşchetarul român” (1975), „Toate pânzele sus” (serial TV, 1977), „Burebista” (1980), „Trandafirul galben” (1982), „Misterele Bucureştilor” (1983), „Dragostea şi revoluţia” (1983), „Triunghiul morţii” (1999), „15” (2005), „Vocea inimii” (2006) și „Supravieţuitorul” (2008).

Pentru activitatea sa artistică, Ion Dichiseanu a primit numeroase premii, cum ar fi Premiul Asociaţiei Cineaştilor din România pentru rolul din lungmetrajul „Clipa”, în regia lui Gheorghe Vitanidis. În 2002, a fost decorat cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, „pentru prestigioasa carieră artistică şi talentul deosebit prin care a dat viaţă personajelor interpretate în filme, dar şi pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc”.

În 2015, a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor, în semn de preţuire pentru întreaga activitate. În martie 2017, Dichiseanu a primit „Premiul pentru Întreaga Carieră” în cadrul celei de-a XI-a ediţii a Galei Premiilor Gopo. În anul 2019, a fost decorat de președintele României, Klaus Iohannis, cu Ordinul Serviciul Credincios în grad de ofițer.

Sursă foto: Libertatea/ Alex Dobre

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!