Topul celor mai frumoase rochii de mireasă din toate timpurile

De Geo Berciu pe
În ziua nunţii, orice femeie îşi doreşte să fie cea mai frumoasă şi chiar este, însă unele vedete au intrat în istorie cu rochiile purtate în ziua în care au ajuns în faţa altarului.

Pe primul loc în topul celor mai frumoase rochii de miraesă din toate timpurile, realizată de revista Bride, este Grace Kelly, actriţa americană devenită prinţesă de Monaco prin căsătoria ei cu prinţul Rainier de Monaco. Chiar dacă orice creator de modă din lume ar fi fost mândru să-i realizeze ţinuta de ceremonie, ea a apelat la o croitoreasă, cunoscută în industria cinematografică.

rochie-mireasa-grace-kelly

Eleganţa rafinată a rochiei ducesei de Cambridge, realizată de Sarah Burton, directorul de creaţie al casei Alexander McQueen, i-a adus acesteia locul al doilea. Totuşi, există specialişti care consideră rochia lui Kate Middleton purtată la nunta prinţul William al Marii Britanii, în aprilie 2011, drept o replică modernă a rochiei de mireasă purtată de Grace Kelly.

rochie-mireasa-kate-middleton

Pe locul al treilea se află Carolyn Bessette, care s-a căsătorit cu John F Kennedy Jr. pe 21 septembrie 1996. Rochia ei de mireasă a fost creată de designerul american Narciso Rodriguez, iar simplitatea acesteia a intrat în galeria ţinutelor memorabile.

rochie-mireasa-carolyn-bessette

Din acest top nu lipseşte nici Victoria Beckham, clasată pe locul al patrulea, graţiei rochiei sale de mireasă, creată de Vera Wang, pe care a purtat-o în ziua nunţii ei cu fotbalistul David Beckham în 1999.

rochie-mireasa-victoria-beckham

Elizabeth Taylor a fost mereu admirată pentru stilul ei, iar gustul ei desăvârşit în materie de modă i-au adus două poziţii în topul celor mai frumoase rochii din toate timpurile. Celebra actriţă ocupă locul al cincilea cu rochia pe care a purtat-o la prima ei căsătorie (din cele şapte), cu magnatul hotelier Conrad Hilton, în 1950, şi locul al 15-lea pentru al treilea ei mariaj, cu producătorul de film Mike Todd, în 1957.

rochie-mireasa-liz-taylor

Pe locul al şaselea se situează Courtney Cox, actriţa cunoscută din serialul “Friends”. Pentru nunta ei cu David Arquette, mireasa a îmbrăcat o rochie cu mâneci lungi, din crep de mătase, cu ornamente şi voal din tul, accesorizat cu o floare din mătase, semnată Valentino. La gât mireasa avea un colier antic cu diamante, cadou de nuntă de la mire.

courteney-david-arquette

Salma Hayek, cea care ocupă locul şapte, a avut o nuntă de poveste cu miliardarul Francois-Henri Pinault. Rochia de mireasa Balenciaga, realizată de designerul Nicholas Ghesquiere, accesorizată cu voal lung şi cu un buchet din orhidee, iasomie de Madagascar si cristal, a făcut senzaţie.

rochie-mireasa-salma-hayek

(Sursa foto: Pinterest, Northfoto)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

EXCLUSIV. Noi începuturi pentru Anna Lesko. Artista își renovează complet casa. VIDEO

EXCLUSIV. Noi începuturi pentru Anna Lesko. Artista își renovează complet casa. VIDEO