Stefan cel Mare in viziune artistica

De Unica.ro, pe

Artistii de azi sunt puternic implicati in realitatea politica si sociala in care traiesc. Ei nu ezita sa comenteze ironic, sa parodieze, sa demaste sau chiar sa acuze prin lucrarile lor, persoanele …
Artistii de azi sunt puternic implicati in realitatea politica si sociala in care traiesc. Ei nu ezita sa comenteze ironic, sa parodieze, sa demaste sau chiar sa acuze prin lucrarile lor, persoanele publice care ii provoaca sau ii deranjeaza. De cele mai multe ori, penelul lor se indreapta impotriva politicienilor – fie ca parodiaza afise electorale sau o includ intr-un colaj pop pe Elena Basescu, asa cum planuieste Ion Barladeanu.

Reprezentarea lui Stefan cel Mare in diverse ipostaze neortodoxe, asa cum a aparut el in expozitia „F.A.Q. about Steve the Great” a lui Dumitru Gorzo a incins cateva spirite nationaliste.

In realitate, Gorzo nu dorea decat sa zdruncine putin un mit-vedeta, expandat artificial. „Nu-i normal ca Stefan cel Mare sa insemne oxigen pentru oameni apasati de griji, care n-au alta alinare decit istoria. Butonul Stefan are urmatorul efect: apesi pe acesta si unor oameni li se inchide creierul si merg ca robotii pe urmele mitului. E prea multa implicare de tip subiectiv. Te-ai atins de Stefan cel Mare, te-ai atins de mama” spune Dumitru Gorzo.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!