Simona Halep a castigat finala Roland Garros 2018

De Unica.ro, pe

Simona Halep a castigat finala Roland Garros cu scorul 3-6, 6-4, 6-1. Este prima finala de Grand Slam castigata de jucatoarea din Romania.

Finala Roland Garros s-a jucat sâmbătă, 9 iunie. A fost al doilea turneu de Grand Slam al anului, iar finala s-a jucat între Simona Halep, locul 1 mondial și Sloane Stephens, locul 10 mondial. A fost o finală interesantă între Simona, o jucătoare care a participat la multe finale de Grand Slam, dar nu a câștigat niciuna, și Sloane, o jucătoare care are la activ o singură astfel de finală, US Open, pe care a și câștigat-o.

Înainte de finală Simona Halep declara că stilul de joc al lui Sloane Stephens este foarte asemănător cu cel al lui Garbine Muguruza și că se așteaptă la lovituri foarte puternice din partea adversarei sale. ”Sloane este o adversară solidă, cu un joc puternic, am jucat de multe ori împotriva ei, va fi un meci greu pentru că este o finală de Mare Șlem. Lovește mingea tare, așa că va fi un meci similar cu cel din semifinale. Va trebui să rămân calmă pe tot parcursul meciului pentru că este o provocare imensă și o șansă mare”, declara Simona înainte de finala Roland Garros.

Jucătoarea din România a fost favorită la casele de pariuri, însă Sloane Stephens a început finala foarte încrezătoare în propriile forțe. ”Roland Garros este turneul meu favorit. Sunt fericită că am ajuns în finală. Am o șansă sâmbătă și sper să câștig”, declara Sloane.

În semifinalele Roland Garros, Simona Halep a învins-o pe Garbine Muguruza, locul 3 WTA cu 6-1, 6-4, în timp ce Sloane Stephens a trecut de Madison Keys, locul 13 WTA, cu scorul de 6-4, 6-4

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!