Roxana Ciuhulescu, despre depresia postnatală: „Eram dărâmată fizic, mental și plângeam foarte des”

De Mădălina Manole, pe Ultimul update Marți, 21 mai 2019, 16:15
Roxana Ciuhulescu a devenit mămică pentru a doua oară în luna iulie a anului trecut, atunci când a adus pe lume un băiețel, pe nume Cezar Ioan. Dacă a doua sarcină nu i-a adus probleme de sănătate, fosta prezentatoare de televiziune recunoaște că după nașterea Anei Cleopatra, fetița sa din prima căsnicie, în vârstă de 10 ani, a trecut prin momente grele, luptându-se cu depresia postanatală.

Roxana Ciuhulescu a fost invitată în emisiunea Vorbește lumea de la Pro Tv și a făcut dezvăluiri despre o perioadă, deși frumoasă, foarte grea din viața sa: „După prima naștere a fost o perioadă foarte grea în viața mea. Nu aș vrea să mă autovictimizez. Am depășit de mult acea perioadă, însă a fost foarte greu și asta datorită în special oboselii. Oricum, de felul meu sunt o persoană care doarme puțin. Țin minte că în 2008, când am născut pe 14 februarie primul copil, în maternitate nu am dormit absolut deloc, când am ajuns acasă, în primele zile, nu știu dacă am ciupit 15-20 de minute între alăîptări, drept pentru care oboseala și-a spus cuvântul. Cred că este principalul factor care duce la depresia postnatală. N-am realizat în prima fază că sufăr de depresie până când am vorbit cu pediatra copilului, care mi-a spus că este o chestie normală. Nu am avut timp să apelez la psihologi, eram preocupată doar de copil. Treaba asta a durat vreo trei luni de zile.

Roxana Ciuhulescu - depresie postanatala

De felul meu sunt o persoană care plânge foarte rar și foarte greu, nu sunt genul de smiorcăită. Atunci, însă, după cinci zile nedormite eram dărîmată fizic și mental. Și plângeam foarte des. Nu mai aveam nici poftă de mâncare. Eu am luat 24 de kilograme în prima sarcină. În două luni, am dat jos 26 de kilograme. Am slăbit enorm. de nesomn, oboseală, stres”, – a povestit Roxana Ciuhulescu.

Roxana Ciuhulescu a divorțat de Mihai Ivănescu la începutul anului 2017, după 10 ani de căsnicie, iar în toamna anului trecut a ajuns în fața altarului cu alesul inimii sale, Silviu Bulugioiu.

Sursă foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!