Reacțiile vedetelor după moartea lui Florin Condurățeanu: „Îmi dau seama că l-am văzut nemuritor”

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 30 iunie 2021, 14:47
Omul de televiziune Florin Condurățeanu s-a stins din viață la vârsta de 71 de ani, în urma unui stop cardio-respirator. Afectate de moartea acestuia, multe dintre vedete au dezvăluit pe rețelele de socializare amintiri dragi cu jurnalistul, dar și ce a însemnat acesta pentru ele. 

Florin Condurățeanu, unul dintre cei mai iubiți și apreciați jurnaliști români, a murit la vârsta de 71 de ani, în urma unui stop cardio-respirator. Vestea a fost dată de Mihai Gâdea în emisiunea sa, „Sinteza Zilei” și confirmată ulterior de mai mulți apropiați ai omului de televiziune.

„Colegul şi prietenul nostru, unul dintre cei mai minunaţi oameni pe care i-am cunoscut vreodată, Florin Condurăţeanu, a încetat din viaţă. De-a lungul timpului, prin natura meseriei mele, am cunoscut şi lucrat cu foarte mulţi oameni. Nu am întâlnit pe nimeni ca Florin Codurăţeanu.

În urmă cu puţin timp am aflat că scumpul nostru coleg şi prieten a intrat în şoc cardio-respirator şi cu toţii am sperat ca Florin Condurăţeanu, aşa cum a învins întotdeauna, în profesie, în viaţă, să învingă şi în această seară. Dar bătălia aceasta iată, nu a câştigat-o”, a fost anunțul făcut de Mihai Gâdea.

Jurnalistul s-ar fi stins din viață în brațele fiului său: „L-am sunat pe Răzvan (fiul ziaristului – n.r.) şi mi-a confirmat că i-a murit în braţe. De la muncă i s-a făcut rău, venea de la muncă sau tocmai venise de la muncă. (…) Cred că suntem şocaţi toţi şi va fi greu să ne revenim. (…). Eu pot să spun ce a fost pentru mine Florin Condurăţeanu: pentru mine a fost un fel de patriarh al jurnaliştilor. (…) Să îl păstrăm în memoria noastră aşa cum a fost, un mare jurnalist, un mare om”, a declarat pentru România TV fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Vedetele, șocate de moartea lui Florin Condurățeanu

Multe vedete și-au exprimat regretul pentru moartea fulgerătoare a lui Florin Condurățeanu. Acestea au povestit cum au primit vestea dureroasă, dar și ce a însemnat pentru ele celebrul jurnalist.

„Acum m-a sunat mama plângând (au fost săptămâna trecută împreună la emisiune), dar tot nu pot să cred că a murit Florin Condurațeanu! Țuțu era un om minunat! Nu mai am cuvinte! Dumnezeu să-l odihneascĂ!”, a scris Mihai Mitoșeru pe rețelele de socializare.

„Țuțu Condurățeanu m-a convins că industria asta are și uriași, nu doar pitici. Când am povestit ultima dată despre răscrucile noastre m-a îmbărbătat cu vorba lui Călinescu: Nu sunt decât două căi: omenia și neomenia! Mulțam pentru omenie, Țuțule…. RIP”, a scris Dan Negru pe contul său de Instagram.

„Sunt în stare de șoc. Am urcat în casă, am dat drumul la televizor și am citit burtiera. Acum 12 minute am aflat, dând drumul la televizor. Practic, mi-a căzut capul… Nu-l percepeam ca fiind muritor, nu-l percepeam ca fiind om, adică era un mare iubitor, un atât de mare iubitor de oameni, de cuvinte, inclusiv de țară. Era cel mai mare iubitor pe care l-am cunoscut. Poate că de asta la un moment dat inima nu a mai rezistat, pentru că o inimă atât de mare, cât de mare poate fi”, a transmis aseară și Mircea Badea.

Marius Tucă, devastat de moartea jurnalistului

Marius Tucă s-a arătat devastat de moartea lui Florin Condurățeanu, alături de care a lucrat 20 de ani. Acesta a povestit ce fel de om a fost cel pe care apropiații îl alintau „Țuțu”.

„Era refugiul nostru, al ziaristilor mai tineri. Când nu mai exista nicio cale, niciun răspuns, atunci exista Țuțu. Îmi dau seama că l-am văzut nemuritor. Îmi pare rău că nu am apucat să scriu o scrisoare pe care am vrut s-o fac publică dintotdeauna. Am simțit să-i scriu scrisoarea asta, să-i mulțumeasc pentru momentele în care nu aveai nicio soluție și el venea cu o soluție simplă și cu explicație din viață”, a spus Marius Tucă la Antena 3.

„Dumnezeu sa te odihnească în pace! Începutul săptămânii ne-a adus încă o veste tristă, bunul nostru prieten Florin Condurațeanu ne-a părăsit în această seară! Nu o să uit niciodată sfaturile, povețele și emisiunile frumoase pe care le-am avut împreună! Vei rămâne veșnic, în amintirea mea!”, a scris pe rețelele de socializare interpreta de muzică populară Saveta Bogdan.

„De ce, Florin Condurățeanu????? Mult prea devreme, om frumos și foarte sufletist. Te iubesc veșnic. Dormi în pace, prieten drag!!”, a scris și medicul Monica Pop pe Facebook.

Citește și: Ben Affleck ar vrea să o ceară de soție pe Jennifer Lopez de ziua ei

Cardi B este însărcinată cu al doilea copil. Primele imagini cu burtica

Loredana Chivu, criticată de fani că își editează excesiv pozele

Ce sunt grăsimile trans și de ce trebuie să ne ferim de ele?

Andrei Păunescu: „Sunt absolut distrus!”

Florin Condurățeanu era un apropiat al familiei lui Adrian Păunescu. Andrei, fiul poetului, a povestit întâmplări uimitoare care îl au protagonist pe îndrăgitul jurnalist.

„Nu dădea semne de boală. Am vorbit cu el acum câteva zile. Cred că acum trei zile… Sunt absolut distrus! (…) Acest om a salvat sute de oameni, cu intervenții directe, nu prin vorbe. Îi dădeai un telefon și-i spuneai că un amic sau o cunoștință are probleme medicale grave și imediat suna telefonul înapoi, cu tot cu rezolvarea de rigoare: Du-te și du-l acolo, la cutare doctor!”, a spus Andrei Păunescu.

florin condurateanu andrei paunescu

„Când îl sunam și îi spuneam că am pe cineva bolnav, indiferent dacă era vorba despre o persoană cunoscută lui sau nu, în cinci minute, nea Florin telefona înapoi. Parcă îl aud: Mâine dimineață, la ora 8, să vii cu X la poarta spitalului Y. Să nu întârzii! Nu conta că respectivul om avea o problemă la inimă, la ficat, dacă suferea din pricina ochilor sau a altor afecțiuni, răspunsul era același. Se descurca în orice situație”, a povestit acesta.

„Nu, nu dădea semne de boală. În schimb, a fumat toată viața! Fuma enorm! Probabil că asta a contat…”, a mai dezvăluit Andrei Păunescu pentru Fanatik.

Sursă foto: Facebook, Oana Dinu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!