Mesajul transmis de președintele Klaus Iohannis după moartea prințului Philip

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 09 aprilie 2021, 16:46
După moartea prințului Philip, duce de Edinburgh, președintele Klaus Iohannis a transmis condoleanțe familiei regale britanice prin intermediul unui mesaj pe Twitter. 

La aflarea veștii că prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a încetat din viață, președintele Klaus Iohannis a transmis condoleanțe familiei regale și poporului britanic prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter.

„Am aflat cu mare tristețe despre dispariția Alteței Sale Regale, Prințul Philip, Duce de Edinburgh. România este alături de Familia Regală și de poporul britanic în acest moment de durere, exprimându-ne condoleanțele și încrederea deplină că istoria va onora contribuția Alteței Regale”, este mesajul președintelui României.

Și familia regală a României a transmis un mesaj după decesul prințului Philip al Marii Britanii.

Mesajul transmis de Casa Regală a României

„Majestatea Sa Custodele Coroanei și ASR Principele Consort, alături de întreaga Familie Regală, au aflat cu nespusă tristețe vestea trecerii la cele veșnice a Alteței Sale Regale Principele Philip, Ducele de Edinburg. Principele Philip și Regele Mihai, născuți în același an, au fost veri și au păstrat o prietenie de o viață întreagă. Ducele de Edinburg a botezat pe Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și i-a purtat de grijă în școală, la liceu și la facultate.
Principele Philip, alături de Regina Elisabeta, a fost mereu prezent în viața Familiei Regale române. După dispariția Regelui Mihai, pentru Majestatea Sa Margareta, Ducele de Edinburg a fost o figură părintească. Toate generațiile din Familiile Regale română și britanică au fost apropiate, dar pentru generația de astăzi, Regina Elisabeta a II-a și Principele Philip rămân drept modele spirituale, surse fundamentale de inspirație” a fost mesajul transmis de principesa Margareta și principele Radu.

Prințul Philip nu va avea înmormântare de stat

Prințul Philip, care ar fi împlinit 100 de ani în luna iunie, a decedat vineri, 9 martie 2021, după cum a anunțat Palatul Buckingham. Ducele de Edinburgh, soţul reginei Elizabeth a II-a, a murit la Castelul Windsor.

„Cu profundă tristeţe, Majestatea Sa Regina a anunţat moartea iubitului ei soţ, Alteţa Sa regală prinţul Philip, duce de Edinburgh. Alteţa Sa regală a decedat în pace în această dimineaţă, la Castelul Windsor”, a comunicat Palatul Buckingham, potrivit Libertatea.ro.

Steagurile au fost coborâte în bernă la toate instituţiile din Marea Britanie în urma anunţului decesului, iar britanicii au început să depună flori la porțile castelului.

femeie de pune flori la poarta castelului windsor

Duce de Edinburgh nu va avea o înmormântare de stat, ci una ceremonială regală cu procesiune militară, așa cum i-a fost dorința. Slujba va avea loc la Capela Sf. Gheorghe de la Castelul Windsor. De funeralii se va ocupa Lordul Chamberlain, cel mai înalt ofițer al familiei regale, potrivit mediafax.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!