Jukebox, subiect de presă în Anglia

De Cristina Popa, pe

Jukebox a fost luată în vizorul presei din Marea Britanie. Motivul? Un microfon ţinut invers în mod voit de către vocalul trupei, Alex Vasilache, care a dorit să facă un „playback cinstit”.
Solistul trupei JukeBox, Alex Vasilache, se amuză copios de gafa (de data asta reală) pe care au facut-o jurnalistii de la publicaţiile britanice The Sun şi Daily Mail.

Autorul unui articol apărut în ediţia online a cotidianului britanic Daily Mail, s-a apucat să comenteze informaţia aparută cu o zi mai devreme în The Sun, amuzându-se pe baza „neprofesionalismul” solistului român despre care spune: „vesel şi fără să-şi dea seama de gafa sa majoră, el continuă să mimeze la capătul greşit al microfonului.”

Cele două materiale din presa engleză au fost generate de un filmuleţ postat pe internet, reprezentând  o secvenţă din din emisiunea „Stele sub lupa” la care, invitat fiind alături de trupa sa, Alex a dorit sa sublinieze faptul că se „interpreta un playback cinstit” tinând microfonul invers.

Fără să se lege de lipsa de profesionalism de care a dat dovadă şi considerând că jurnaliştii britanici nu au umor, reacţia lui Alex este următoare:

„Jurnaliştii britanici sunt uşor dezinformaţi – eu am făcut prima data figura cu microfonul întors invers la emisiunea Neatza cu Răzvan şi Dani.

Ne-am amuzat teribil şi la alte emisiuni. La matinalul de la TVR, de exemplu, cameramanii se ţineau de camere de râs când chitariştii cântau la 4 maini pe acelaşi instrument şi în loc de pian Sergiu a folosit o triolă de jucărie. Dupa atâţia ani alaturi de Huidu şi Găinuşă, la ce sa te aştepţi de la noi ? Toate aceste filmari sunt pe youtube însa doar fragmentul de cateva secunde de la Antena2 a fost făcut hit peste noapte.

Noi, Trupa JukeBox, suntem o gasca de live, ca atare nu suntem foarte fericiţi să facem playback. La emisiunile TV unde este posibil, cântăm pe bune, chiar daca asta presupune să venim cu echipamentele noastre. În anumite cazuri însa, aşa cum se ştie, trebuie să facem playback. Atâta timp cât toată lumea ştie că eu mimez, ce mai conteaza cum ţin microfonul?

Ma întreb ce or fi scris The Sun şi Daily Mail când cei de la Muse şi-au schimbat locurile între ei, cântand fiecare la instrumentul celuilalt, intr-o emisiune TV italiana unde au trebuit sa faca playback? Oricum, le mulţumim pentru articole, nu ne mai putem opri din râs de cand le-am descoperit!”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!