Ioana Dichiseanu, despre circumstanțele decesului tatălui ei, Ion Dichiseanu: „Împăcată nu sunt”

De Unica.ro, pe

Ion Dichiseau s-a stins din viață pe 20 mai 2021, la vârsta de 87 de ani. Fiica lui, Ioana Dichiseanu, a oferit noi informații despre decesul actorului.

Ioana Dichiseanu, despre circumstanțele decesului tatălui ei, Ion Dichiseanu: „Împăcată nu sunt”

„Nu mă voi împăca niciodată cu ceea ce s-a întâmplat la spital. I-am spus și mamei, dacă nu ar fi existat acest copil și dacă nu aș fi fost un bun creștin, mi-aș fi făcut dreptate cu mâna mea. Să știi că un om chiar a suferit, a pătimit și a murit din cauza altcuiva, e ca la un accident de mașină. În momentul în care tu lovești pe cineva pe trecerea de pietoni, e o crimă, nu? Dar, până la a ajunge la un anumit verdict, se întrunește o comisie, care e formată tot din medici”, a declarat Ioana Dichiseanu, la Antena 3.

Artista a explicat că nu dorește să înceapă procedurile legale împotriva celor pe care îi consideră vinovați de decesul actorului, pentru a nu retrăi momente dificile.

Ioana Dichiseanu, despre circumstanțele decesului tatălui ei, Ion Dichiseanu: „Împăcată nu sunt”

„M-am lăsat păgubașă, pentru că ar fi însemnat o procedură cu totul și cu totul dureroasă și pe care nu aș fi vrut să o fac. Am spus că mai bine nu. Îl las să se odihnească. Până la urmă, nu vreau ca el să rămână așa în amintirea oamenilor. Să stau prin procese… Dar nu, împăcată nu sunt. Și sper ca cel care a făcut asta să nu doarmă bine noaptea”, a mai spus.

În martie 2022, Ioana Dichiseanu a dezvăluit care a fost dorința neîmplinită a actorului.

„Într-adevăr, a trecut atât de repede timpul încât se împlinește un an de când viața mea nu va mai fi niciodată la fel. Îmi doresc să omagiez un an de la plecarea sa, în primul rând prin lansarea unui album cu melodiile interpretate de el. Apoi, mi-am propus să mai aibă loc două evenimente”, a declarat Ioana Dichiseanu, pentru Click!.

Articolul continuă după recomandări

Citește și:

Primele reacții ale artiștilor după moartea lui Ion Dichiseanu

Simona Florescu, fosta soție a lui Ion Dichiseanu: „A murit în brațele Ioanei”

Mesajul emoționant al Simonei Florescu după înmormântarea lui Ion Dichiseanu

„Tata și-ar fi dorit să mai scrie o carte. Din păcate, nu a mai fost să fie. Din fericire, relația noastră, fiind atât de strânsă, îmi acordă un drept moral de a scrie o carte pentru el. Aici mă va ajuta Adi (n.red.: soțul ei, jurnalistul Adrian Artene), din două motive, pentru că este un maestru al condeiului, dar și datorită serilor petrecute «la povești», în compania tatei, care fac din el un soi de confident al său”, a continuat.

„În acest fel, atât eu, cât și Adi, știm exact ceea ce i-ar fi plăcut tatei să povestească sau ce ar fi dorit să păstreze pentru el, pentru că era de o decență nemaiîntâlnită. Ceea ce știu sigur este că îmi doresc să evidențiez latura sa umană și, în același timp, forța sa interioară, «neomenească»”, a încheiat.

Ioana Dichiseanu este fiica actorului cu solista Simona Florescu. Ion și Simona au fost căsătoriți timp de 22 de ani, între 1986 și 2008. Când s-a căsătorit cu actorul, Simona avea doar 19 ani, iar el 54. „Eu n-am știut ce vârstă are Dichi până ne-am căsătorit. Nu l-am întrebat. La Starea Civilă am văzut câți ani are! Eu l-am văzut pe el așa cum este și l-am iubit așa. Vârsta nu trebuie să fie un impediment”, declara Simona Florescu în trecut.

Între anii 2008 și 2014, Ioana Dichiseanu a fost căsătorită cu grecul Ilian Makos. Din 2016, Ioana este căsătorită cu jurnalistul Adrian Artene, alături de care are o fiică, Anastasia, născută în septembrie 2016. Din primul mariaj, jurnalistul mai are o fiică, Amira.

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!