Interviu cu Ozana Barabancea: „Sunt mândră de fiecare secundă a vieţii mele”

De Libertatea pentru femei pe

Talentul, personalitatea şi umorul cântareţei de operă şi jazz Ozana Barabancea i-au adus popularitate atât în rândul celor care îi urmăresc apariţiile pe micul ecran, cât si al celor care îi ascultă vocea în spectacolele Operei Naţionale. Soprana ne-a povestit despre prima sa experienţă pe scenă, la vârsta de 4 ani, despre copiii ei care o fac să fie mândră, dar şi despre proiectele pentru urmatoarea perioadă.
Te-ai reîncărcat cu optimism si energie pentru anul ce tocmai a început?
Asta fac zilnic, desi nu am avut deloc vacanţa. Unii spun ca am energie si optimism de dat pentru toata lumea si, cum sunt eu generoasa, asta fac sau, cel puţin, încerc sa fac, sa-i contaminez si pe ceilalţi cu optimismul meu.
Ai superstiţii de care ţii cont în această perioadă?
Nu, dar de fiecare data când intru în casa de noul an as vrea sa fi e picior de barbat înaintea mea. Se spune ca atunci când intra un barbat în casa ai parte de noroc. Anul acesta a intrat fiica mea, Gloria, dar nu-i nimic, tot optimista sunt. (zâmbeşte)
În ce spectacole te pot vedea iubitorii de opera în luna februarie?
Pe parcursul întregii luni voi cânta în numeroase spectacole de la Opera Naţională.
Care este prima ta amintire pe scenă?
La 4 ani dirijam corul grădiniţei. Eram foarte încrezută, mă simţeam şefă. La acea serbare, Moş Crăciun era Silviu Stănculescu, regretatul actor, care mi-a spus: „Vai, ce mult ai muncit, domnişoară!”, iar eu i-am răspuns: „Cum adică am muncit? Ce, am spălat rufe?!” Nu am considerat muncă pentru că îmi plăcea ceea ce făceam. Din fericire, toată viaţa am făcut ceea ce mi-a plăcut.
Cum simţi că eşti percepută ca imagine publică?
În general, sunt percepută bine pentru că sunt mulţi oameni care mă văd pe stradă şi îmi zâmbesc, alţii îmi spun: „Pot să vă ating?” Mi s-a mai întâmplat să mi se mulţumească pentru că exist. Şi pe site-urile de socializare primesc mesaje frumoase de la fani şi sunt fericită că numărul lor creşte tot timpul, dar să ştii că nu mi s-a urcat la cap.
Consideri că spectatorii de la Operă te percep diferit de cei care te urmăresc pe micul ecran?
Nu ştiu ce să spun. Eu merg cu aceeaşi energie şi sinceritate în ambele variante. La televizor am făcut şi alte lucruri în afară de cântat şi probabil mă văd ca un artist complex şi nu doar ca un cântăreţ. Oricum, am vorbe frumoase din partea lor atunci când mă văd.
De ce eşti cel mai mândră?
În primul rând, de copiii mei, Andrei (12 ani) şi Gloria (8 ani), de faptul că am rezistat 27 de ani în Operă, că am făcut ce am vrut toată viaţa mea şi că am ştiut să împletesc utilul cu plăcutul. Sunt mândră de fiecare secundă a vieţii şi n-aş schimba nimic din tot ceea ce a fost. Nici din lucrurile bune, nici din cele mai puţin bune.
Totuşi, ce îţi reproşezi cel mai des?
În principiu, nu-mi reproşez, dar poate că aş vrea să fiu puţin mai organizată şi să-mi împart timpul astfel încât să mulţumesc pe toată lumea.
Care este cea mai mare realizare profesională a ta? Dar personală?
De toate realizările sunt mulţumită, dar cea mai mare o să vină în curând, fără să pot divulga deocamdată despre ce este vorba. Iar pe plan personal, indiscutabil, copiii mei sunt cea mai importantă realizare.
Cine este cel mai aproape de sufletul tău?
Copiii sunt cel mai aproape de sufletul meu.
Care este cel mai frumos lucru care ţi s-a spus vreodată?
Un doctor estetician mi-a spus, la un concert desfăşurat la Sibiu, că dacă el ar putea să opereze pe cât de frumos cânt eu, ar fi foarte fericit. Iar o altă doamnă mi-a spus vara trecută, într-un concert la mare, că i-am „aliniat” toate chakrele (n.r.: centrele energetice principale ale corpului uman).
Când vei reveni pe micile ecrane?
Revin cu noul sezon „Te cunosc de undeva!”, al cincilea ca număr, iar de curând am participat şi la emisiunea „Totul e permis”. Ambele difuzate de Antena 1.
Mulţi simt că 2014 va fi un an mai bun decât precedentul. Ai aceeaşi speranţă?
Consider că viaţa dăruieşte doar celui care cere şi mai cred că totul stă în mâinile fiecăruia.

Nu pot trăi fără…

…copii
„Ca orice mamă iubitoare spun cu mâna pe suflet că, în primul rând, copiii mei sunt cei fără de care nu aş putea trăi.”
…voce
„Pentru că vocea este cea care mi-a adus atâtea împliniri şi m-a ajutat să ajung unde sunt acum din punct de vedere profesional.”
…scris
„Am în plan două proiecte, două cărţi pe care vreau să le scriu.”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro