Interviu exclusiv Jamie Oliver – „Femeile gătesc mai bine”

De Cristina Popa pe

În prag de Sărbători, unica.ro a stat de vorbă cu cel mai simpatic bucătar din lume, Jamie Oliver, despre el, despre masa de Craciun si despre alte secrete culinare.
La 7 ani începea să se aventureze în lumea gastronomiei, nouă ani mai târziu deja ştia că vrea să devină bucătar.

După câteva studii de specialitate în Marea Britanie şi Franţa, Jamie Oliver, angajat la River Café ajunge din întâmplare în faţa camerelor de filmat.

Motivul, un post de televiziune realiza un documnetar despre restaurantul în care lucra, şi impresionată de prezenţa tânărului bucătar, echipa de filmare a decis că Jamie trebuie să apară în material. 

Câteva zile mai târziu, cinci case de producţii tv l-au contactat pentru a discuta posibilitatea realizării unui show de televiziune permanet, al cărui gazdă să fie chiar Jamie.

De aici, la prima sa emisiunea „The Naked Che”, la peste alte 14 producţii tv, 12 cărţi de bucate şi nenunărate  proiecte, a fost un singur pas. Iar astăzi, pe lângă recunoaşterea şi aprecierea profesională la nivel internaţional, simpaticul Jamie Oliver (34 ani) se poate bucura şi de statutul de cel mai iubit bucatar din lume.

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru unica.ro, Jamie vorbeşte despre el, despre meseria de bucătar, dar şi despre masa de Crăciun.

Spune-mi trei motive pentru care crezi că lumea te place.

Iată o întrebare bună. Sincer, nu ştiu. Poate că lumea şi-a dat seama că sunt de încredere şi că, dacă îmi pun în gând să fac ceva, o să fac tot posibilul să reuşesc. Nu îmi place să dezamăgesc pe nimeni.

Ce îţi doreai să fii când vei creşte mare şi cum ai ajuns să fii bucătar?

Când eram mai tânăr, singurele lucruri la care mă pricepeam erau gătitul şi lucrul în lemn. Aşa că am avut de ales între meseria de tâmplar şi cea de bucătar. 

Ce-i trebuie unui bucătar să fie un bucătar bun?

Cred că oricine poate deveni un bucătar bun dacă are un anumit nivel de cunoştinţe necesare. Plus, este important să guşti mâncarea pe măsură ce o prepari, pentru ca la final să poată fi perfect condimentată şi asezonată.

Între o femeie şi un bărbat bucătar, cine găteşte mai bine?

Cred că femeile sunt mai pricepute în bucătărie. Majoritatea persoanelor care m-au inspirat de-a lungul timpului au fost femei: Rose Gray, Ruth Rogers, Stephanie Alexander.

Cine găteşte şi cine găteşte mai bine în familia ta?

Atât eu, cât şi soţia mea facem de mâncare, însă chiar dacă eu sunt cel care găteşte mai bine, cu timpul Jools a devenit din ce în ce mai bună.

Ai vreun ingredient secret pe care obişnuieşti să-l foloseşti atunci când găteşti?

Nu sunt sigur dacă l-aş putea cataloga drept igredient secret, dar obişnuiesc să apelez de câte ori este posibil la chilli. Cred că sunt dependent de chilli.

Ce nu va lipsi de pe masa te de Crăciun anul acesta?

Obişnuim să sărbătorim Crăciunul în mod tradiţional, iar anul acesta  voi găti alături de mama mea, motiv pentru care nu cred că va lipsi nimic din ceea ce este specific mesei de ajun. Probabil că vom avea, ca de obicei, curcan, cartofi copţi, legume si neapărat sos de afine.

Ce fel de mâncare recomanzi cititoarelor unica.ro pentru Sărbatorile care se apropie?


Cel mai bine ar fi să intre pe site-ul meu şi să găseasc ceva pe gustul lor, însă dacă ar fi să fac o sugestie, aş recomanda o reţetă grozavă de friptură, melt-in-your-mouth shin stew.

Foto: David Loftus

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro