Gestul pe care Vasile Muraru îl face în fiecare an în amintirea colegului său, Nae Lăzărescu

De Mădălina Manole pe
Nae Lăzărescu și Vasile Muraru nu au împărțit doar scena vreme de 10 ani, ci și o lungă și frumoasă prietenie. Deși au trecut mai bine de 5 ani de la decesul lui Nae Lăzărescu, colegul său nu l-a uitat și în fiecare an îi cinstește memoria cu un gest extrem de emoționant.

Vasile Muraru, în vâsrtă de 62 de ani, străbate țara în fiecare primăvară până la mormântul lui Nae Lăzărescu (d. 19 decembrie 2013) pentru a-i duce un mărțișor. Actorul este înmormântat în Moldova, la Focșani, dar distanța nu este obstacol atunci când la mijloc sunt zeci de ani de prietenie. Astfel, Vasile Muraru leagă un șnur de mărțișor la mormântul acestuia, aprinde candele și așază flori, iar dacă se întâmplă să ajungă și iarna, pune pe cruce o coroniță de brad: „Noi suntem mai modești, mereu am fost așa. Lui nu-i plăcea să iasă în evidență. Tot timpul am fost mai retrași. Trec de câte ori pot pe la mormântul lui”, – a declarat Vasile Muraru pentru Libertatea.

Nae Lazarescu si Vasile Muraru 1

Vasile Muraru a plătit pentru amplasarea unui bust la mormântul regretatului artist și intenționează să facă o expoziție la teatru cu ținutele și accesoriile de scenă rămase de la acesta. În plus, acesta păstrează și acum haina preferată a fostului său partener, așa cum i-a promis înainte să moară.

Sursă foto: Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro