Florin Piersic Jr.: „Uneori scriu cu pistolul la tâmplă”

De Unica.ro pe

Tânărul actor şi regizor, care a debutat în literatură cu volumul „Opere cumplite, volumul unu”, simte că scrisul, ca şi „hohotele de râs la un banc bun”, l-ar putea salva.

La debutul său ca scriitor, cu cartea „Opere cumplite, volumul unu”, apărută la Humanitas, actorul şi regizorul Florin Piersic jr. a acceptat să acorde un interviu pentru EVZ.

Vedeta vorbeşte despre ce l-a îndemnat să se apuce de scris şi ce aşteaptă de la această carte, dar dezvăluie şi faptul că, sătul să se lupte cu „morile de vânt”, a abandonat, cel puţin temporar, proiectul său cinematografic – „Nimic despre dragoste”.

„Florin Piersic jr. scrie bine, are frază puternică, umor, ironie, stil. Priveşte când încruntat, când tandru, în jur, «vede enorm şi simte monstruos», după vorba celebră a lui Caragiale, şi ştie cum să aşeze această privire în formă de literatură”, sunt de părere responsabilii Editurii Humanitas.

Cum a apărut ideea acestei cărţi, care strânge mare parte din textele dvs publicate anterior în diverse locuri? A fost o propunere din partea Editurii Humanitas sau dv. aţi venit cu sugestia? Câte din aceste texte sunt inedite? Care este originea titlului „Opere cumplite”?

Florin Piersic jr.: Toată vina cade pe capul lui Vlad Zografi, el e cel care i-a sugerat Lidiei Bodea să citească ceva din ce-am scris. Din câte am înţeles, la ora aceea, Vlad mă citea din când în când în 24-FUN. Am primit un telefon de la Lidia şi ne-am întâlnit.

Citeşte continuarea pe evz.ro!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

”Aroganță și egoism...” Meghan Markle, criticată pentru aparițiile de la Wimbledon

”Aroganță și egoism...” Meghan Markle, criticată pentru aparițiile de la Wimbledon