De ce a renunțat Șerban Pavlu la jobul de la radio: “Mi-a fost foarte greu, pentru că era foarte atractiv pentru mine, nu numai financiar!”/ EXCLUSIV

De Unica.ro, pe

Șerban Pavlu se numără printre norocoșii care și-au îndeplinit visul. Actorul a intrat din prima încercare la UNATC și la doar câteva luni de la absolvire era angajat la Teatrul Bulandra. Atunci a avut de făcut o alegere dificilă, întrucât câștigase și un concurs la Pro Fm și chiar a trecut printr-o pregătire serioasă pentru a putea intra pe post. Doar că și-a urmat visul de a fi actor și a renunțat la o iminentă carieră în radio, dar și la un salariu bun, mult peste venitul pe care îl avea de la teatru.

Șerban Pavlu este un nume de referință în branșa actorilor și îl putem vedea și pe micul ecran în serialul Clanul de la Pro TV, unde îl interpretează pe comisarul Costoiu. El a avut încă din copilărie o afinitate pentru teatru, iar în perioada liceului a fost ferm convins că asta trebuie să facă.

“M-am pregătit în cel mai bun mod în care te puteai pregăti la momentul acela și spun asta, pentru că eu cred că a fost decisiv atât în reușita la facultate, cât și în formarea mea ca tânăr actor. Teatrul Podul se numește și în ziua de astăzi, dar nu mai există animatorul de la acolo, care era profesor și în facultate, dar un profesor mai puțin cunoscut al facultății și anume Cătălin Naum, care a murit. Și el era animatorul principal de la Teatrul Studențesc Podul din Preoteasa, de acolo de la Casa Studenților, care era o chestie foarte veche de fapt și care a fost un generator constant de tinere talente. Sunt actori mulți care au fost acolo: Gheorghe Visu, Claudiu Bleonț au venit din Teatrul Podul. Și în liceu am ajuns așa scurt din câteva mutări, m-am interesat. Și într-o bună zi m-am dus acolo și a fost așa “love at first sight”, adică am rămas din prima zi când m-am dus. Nu știu dacă este menirea mea, dar nu am forțat nimic”, își amintește Șerban Pavlu despre începuturile lui în această meserie, care i-a adus faimă, respect, dar și premii.

De ce a renunțat Șerban Pavlu la jobul de la radio: “Mi-a fost foarte greu, pentru că era foarte atractiv pentru mine, nu numai financiar!”/ EXCLUSIV

Șerban Pavlu: “M-a inspirat întotdeauna Victor Rebengiuc”

Spre deosebire de alți colegi de breaslă care nu au intrat din primul an la UNATC, Șerban Pavlu a dovedit că are stofă de actor și chiar s-a remarcat în perioada facultății. Nu este de mirare că a prins un loc la un teatru important din Capitală, la puțin timp după absolvire. “A fost o serie nesfârșită de coincidențe, am terminat facultatea în vară și în septembrie eram angajat la Teatrul Bulandra, fără să cunosc pe absolut nimeni. Părinții mei nu aveau absolut niciun fel de legătură cu branșa asta. M-a inspirat întotdeauna Victor Rebengiuc. Lui Victor Rebengiuc îi datorez enorm, inclusiv această intrare în Teatrul Bulandra. El fusese rectorul Academiei, ne cunoștea foarte bine ca studenți și după aceea a devenit director la Teatrul Bulandra și a făcut un concurs. Am ajus actor la Bulandra în septembrie – octombrie, aveam salariu cum se spune”, a declarat, pentru Unica.ro, Șerban Pavlu.

Actorul lucrează de 25 de ani la Teatrul Bulandra, unde s-a angajat imediat după terminarea facultății.

Șerban Pavlu câștiga mai bine la radio decât la teatru

Bucuria de a fi actor a fost atât de mare, încât Șerban Pavlu a trecut peste remunerația mică, pe care a primit-o ca tânăr actor. “Erau foarte puțini bani, nu mi-am luat nimic, mi-am luat mâncare, în sensul că era chiar foarte puțin, ăsta a fost prețul plătit”, a povestit actorul din serialul “Clanul” pentru Unica.ro.

Șerban Pavlu a avut ocazia să își construiască o carieră în radio, unde trecuse de probele eliminatorii și începuse pregătirea pentru a intra pe post. Era foarte entuziasmat de munca la Pro FM și de banii pe care îi primea la final de lună, doar că și-a urmat menirea și s-a axat pe actorie. Fiind la început de drum, Șerban nu și-a permis să mai aibă un alt job, în ciuda salariului motivant.

“În momentul acela, când am terminat facultatea, am mai dat un concurs la radio Pro Fm. Sunt niște sincronicități așa în viața mea! S-a anunțat un concurs că vor să angajeze oameni noi, realizatori cum se spune, DJ cum e de fapt. Pentru câteva luni, dar nu intrasem încă pe post, am luat acel concurs, era Răzvan Exarhu pe vremea aceea cu Marius Vintilă și organizaseră oamenii niște probe, pe urmă am luat concursul. Trebuia să învăț și să îmi dea drumul pe post. Până să îmi dea drumul pe post, am luat concursul ăsta la Bulandra, dar salariul meu de la Teatrul Bulandra era mai mic decât îmi dădea Pro Fm așa, “Dacă tot vii și îți tocești pingelele să vii până aici, ia și tu niște bani pe lună!” Îți dai seama, era o sumă derizorie pentru ei, dar acea sumă era mai mare decât salariul meu de angajat care a rămas foarte mult timp la nivelul ăla. Și ăsta a fost prețul plătit!”, a declarat, pentru Unica.ro, Șerban Pavlu.

Ce l-a motivat pe Șerban Pavlu să își urmeze visul

Actorul recunoaște că, la acea vreme, alegerea pe care a trebuit să o facă a fost destul de grea. “Nu mi-a trecut prin cap vreo secundă să nu mai fiu actor, dar îmi plăcea ideea asta de a face radio. Și atunci mi-am spus: dacă faci radio și nu te duci acolo, nu o să poți vreodată în vreo conversație cu cineva să spui că mi-ar fi plăcut să joc și nu am avut și eu șansa asta. Deci trebuie să alegi. Mi-a fost foarte greu, pentru că era foarte atractiv pentru mine, nu numai financiar, era o chestie care îmi plăcea, eu nu am ajuns acolo întâmplător, îmi plăcea muzica. În momentul acela nu puteam să rămân la radio, dacă ar fi fost un an, doi, trei mai târziu, poate aș fi reușit, dar așa nu. Am trăit foarte intens viața asta de tânăr actor. Dar mă rog, aveam unde să stau în București, nu plăteam chirie și nu îmi doream prea mult, asta e extrem de important. Părăsisem cercul ăsta al dorințelor care te fac să fii nefericit – vreu mașină sau vacanță nu știu unde – și mă ocupam doar de teatru”, a spus, pentru Unica.ro, Șerban Pavlu.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!