Câştigătorii Premiilor TV Mania 2009

De Cristina Popa pe

Cititorii TV Mania au decis: Mirela Zeţa şi Radu Vâlcan sunt cele mai sexy vedete TV, „Happy Hour”, cea mai bună emisiune-tabloid, iar „Regina”, cel mai bun serial românesc.
Vedete, jurnalişti şi oameni de televiziune au fost prezenţi la cea de-a IX-a ediţie a Premiilor TVMania, singurele premii de televiziune ale publicului din România.

Fie că au fost nominalizaţi, fie că au venit pentru a înmâna un premiu, vedetele şi oamenii de televiziune şi-au făcut apariţia în număr mare la evenimentul desfăşurat ieri seară la Teatrul Bulandra din Capitală, unde, însufleţit de talentatul actor Marius Florea Vizante, celebrul  Al Capone a fost maestrul de ceremonii într-un spectacol de gală.

Acesta a fost regizat de Gelu Colceag, după un scenariu scris de solistul trupei Taxi, Dan Teodorescu.

Zece premii pentru zece categori, patru nominalizării la fiecare categorie în parte, făcute de membri redacţiei TV Mania, un juriu format din alţi zece oameni din media, aproape două luni şi jumătate în care cititorii revistei şi-au votat preferaţii şi, în final, o gală cu premii, după cum urmează:

Pentru al şaselea an consecutiv, Pro TV a luat premiul pentru Cea mai bună emisiune de ştiri, Radu Moraru a fost desemnat Cel mai bun realizator de talk-show, pentru emisiunea „Naşul”, în timp ce Emil Grădinescu (GSP TV) a primit pentru a patra oară premiul pentru Cel mai bun comentator sportiv.

La categoria Cel mai bun serial românesc, Diana Dumitrescu şi Cabral au urcat pe scenă în numele întregii ehipe de pe platoul de filmare a telenovelei „Regina”, prezentatorul ştirilor Acasă TV închinând premiul în numele marelui Gheorghe Dinică.

Nominalizată alături de „Rătăciţi în Panama”, „Frumuseţe pe muchie de cuţit” si „Atuncaţi din tren”, emisiunea în care vedetele îşi demonstrează talentul culinar sunt apreciate sau taxate de către bucătarul Horia Vîrlan, „Cireaşa de pe tort” a obţinut premiul Cel mai bun reality-show.

Dacă la categoria Cea mai bună emisiune-tabloid, câştigătorul şi-a făcut apariţia în formulă completă – Cătălin Măruţă, plus toţi componenţii band-ul emisiunii „Happy Hour”, în numele grupului „Divertis”, Jojo a urcat pe scenă pentru a luat două premii: Cel mai bun transfer, respectiv, Cea mai bună emisiune de divertisment

Cele mai aşteptate premii, Cel mai sexy star TV şi Cea mai sexy vedetă TV au fost înmânate la finalul evenimentului şi au presupus surprize de proporţii, nu doar din punct de vedere al câştigătorilor, cât şi în ceea ce priveşte nominalizaţii.

Astfel, dacă ştiristul postului Acasa TV, Radu Vâlcan şi-a devansat „rivalii” – Cabral, Răzvan Simion şi Denis Şerban, fiind desemnat Cel mai sexy star TV, în opinia cititorilor „TV Mania”, Mirela Zeţa este mai sexy decât Simona Pătruleasa, Roxana Ionescu sau Daniela Crudu.

Deşi Cea mai sexy vedetă TV a fost suprinsă de premiul câştigat, Mircea Radu, cel care i-a înmânat trofeul a ţinut să precizeze că Mirela este „o femeie, nu numai sexy, dar şi deşteaptă”.

Pe lângă cele zece categorii,  în ediţia din acest an a galei, juriul a oferit şi trei premii speciale.

Astfel, PRO Tv a mai „cules” un premiu pentru Cea mai bună campanie mediatică  – „Avem viaţă în sânge”, Costi Mocanu şi Mihai Mironică (Pro TV) au primit recunoaşterea aprecierii pentru cel mai bun comentariu sportiv, în timp ce premiul special pentru pentru un proiect cultural a ajuns în ograda postului public de televiziune pentru programul „Restaurarea”.

Foto: Florin Ghioca

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro