Țara în care autoritățile publică numele cetățenilor care nu respectă carantina pentru a-i face de rușine

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 04 august 2021, 14:32

Autoritățile au făcute publice numele a trei cetățeni care au încălcat măsurile de carantină după ce s-au întors din străinătate, pentru a-i face de rușine.

Ministerul Sănătății a explicat faptul că persoanele în cauză au încercat în mod clar să evite contactul cu autoritățile după ce au intrat în țară. Astfel că numele lor au fost făcute publice pentru a le face de rușine.

A fost primul anunț de acest fel și a declanșat o serie de speculații pe rețelele de socializare cu privire la localizarea sau ocupația celor indicați de autorități.

Citește și: Mihaela Rădulescu a împlinit 52 de ani. Cum arăta prezentatoarea TV la începutul carierei

Elena Udrea și Adrian Alexandrov au aniversat 5 ani de relație. Unde a mers cuplul în vacanță

Cristina Cioran, moment emoționant cu fiica ei în spital. „Abia o așteptăm acasă!”

Mihai Bendeac, mesaj pentru Cătălin Măruță: „Te rog eu, nu mă mai suna, nu mă mai hărțui. Mă duc la poliție!”

Japonia le cere tuturor cetățenilor să se izoleze timp de două săptămâni la întoarcea în țară. Aceștia trebuie să folosească o aplicație de localizare și să-și raporteze starea de sănătate, potrivit The Guardian.

Măsura a fost impusă de autoritățile japoneze pentru că țara se confruntă cu un nou val de infectări. Premierul Japoniei, Yoshihide Suga, a anunțat că starea de urgență a fost extinsă în alte patru zone, cum ar fi Saitama, Kanagawa, Chiba și Osaka, până la 31 august. În Tokyo și insula Okinawa există deja aceste restricții, iar măsurile vor fi prelungite până la finalul lunii.

De la începutul pandemiei de COVID-19, Japonia a raportat în jur de 950.000 de persoane infectate, dintre care aproximativ 15.000 și-au pierdut viața.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!