Mihai Neșu poate mânca singur la 10 ani după accidentul care l-a lăsat paralizat

De Unica.ro, pe

Vești bune legate de starea de sănătate a lui Mihai Neșu. Fostul fotbalist, în vârstă de 37 de ani, a reușit să mănânce singur după aproximativ 10 ani de la accidentul cumplit în urma căruia a paralizat.

Anunțul că fostul sportiv a făcut un progres atât de mare în recuperarea sa a fost făcut pe pagina de Facebook a Fundației Mihai Neșu printr-un clip în care acesta apare hrănindu-se singur, alături de mesajul următor: „Bucurie mare! Mihai Neșu mănâncă singur cina la aproape 10 ani dupa accident! 👏🥇🏆 După cum observați, Mihai este ajutat de niste ustensile speciale dar independența primită astfel e foarte importantă! 😇 Slavă lui Dumnezeu!”

Citeşte şi: Mihai Neşu s-a retras la mănăstire. Care e motivul şi ce face acolo

Mihai Neșu a suferit un accident foarte grav în luna mai a anului 2011, în timpul unui antrenament al formației olandeze Utrecht. În urma unui duel aerian, colegul său de echipă Alje Schut a căzut pe Neșu provocându-i o fractură de vertebrei cervicale. Mihai Neșu a rămas atunci paralizat de la gât în jos, dar prin intermediul recuperării medicale a reînceput treptat să vorbească și să-și recîștige controlul parțial al brațului drept.

Citește gratuit ediția de ianuarie a revistei Unica. O găsești AICI

Mihai Neșu are un program strict de recuperare fizică.

„De 4 ani am cam același program, așa că sunt într-un cantonament continuu. În ultima lună am început și cu două antrenamente pe zi. De dimineața până la masa de prânz trebuie să fac cu o bicicletă care mișcă mâinile și picioarele.

Trebuie să fac cam jumătate de oră mâini și jumătate de oră picioare. După aia, încă vreun sfert de oră, pe un touch screen, trebuie să fac, ca la școală, cerculețe, bețigașe, cu mâna pe care o pot mișca mai bine. După masa de prânz am kinoterapie la fundație, cam o oră și jumătate-două ore pe zi. Eu mișc ce pot să mișc cu mâinile și terapeuta mea îmi mișcă picioarele și îmi mai face masaj acolo unde mai am contracturi”, a dezvăluit fostul sportiv, peste digisport.ro.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!