Ultimele cuvinte ale celor 13 polițiști de frontieră ucraineni care păzeau Insula Șerpilor: „Navă rusă, du-te dracului”

De Unica.ro, pe

Fiecare dintre cei 13 polițiști de frontieră ucraineni care au murit păzind Insula Șerpilor vor primi titlul de „Erou al Ucrainei”.

O înregistrare audio cu ultimele cuvinte ale polițiștilor de frontieră adresate sfidător atacatorilor ruși a fost făcută publică și a stârnit valuri de emoții în toată lumea, după cum arată BBC, citat de Digi24.

Povestea celor 13 polițiști de frontieră care păzeau Insula Șerpilor și au refuzat să se predea unei nave de război rusești, fiind omorâți într-un bombardament, a impresionat oamenii de pretutindeni. Înregistrarea cu ultimele lor cuvinte a devenit virală pe Twitter, TikTok și alte rețele de social media.

În înregistrare, se poate auzi cum nava rusă le transmite ucrainenilor: „Vă sugerez să vă predați armele și să capitulați, altfel voi deschide focul, ați înțeles?”. Mai apoi, gărzile ucrainene pot fi auzite cum spun „asta este”, înainte de a răspunde agresorilor: „Russian warship, go f**k yourself!” („Navă de război rusă, du-te dracului!”).

Citește și: Scrisoarea tulburătoare a unui medic din Ucraina: „Văd că forțele inamice sunt confuze datorită nivelului neașteptat de rezistență al țării”

Citește și: Unor femei din Ucraina le-au apărut pe Tinder profilurile militarilor ruși: „Nu am de gând să mă culc cu inamicul”

Citește și: Un cuplu ucrainean s-a căsătorit în zgomotul sirenelor de raid aerian din Kiev

Citește și: Premierul Nicolae Ciucă: „Avem cele mai puternice garanții de securitate din istorie”

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, a lăudat curajul polițiștilor de frontieră în urma apariției înregistrării în online, și a transmis că vor primi fiecare în parte titlul de „Erou al Ucrainei”.

Insula Șerpilor din Marea Neagră a fost capturată de forțele ruse, după cum a transmis joi Poliția de Frontieră a Ucrainei. Infrastructura de pe insulă a fost distrusă după un atac aerian și un bombardament artilerie. Mai mult, comunicațiile cu polițiștii de frontieră și cu forțele armate de pe insulă au fost întrerupte.

Insula Șerpilor este unul dintre cele mai sudice puncte ale Ucrainei. Ea se află la aproape 20 de mile marine la sud de coasta ucraineană și reprezintă un rol cheie în stabilirea limitelor apelor teritoriale. Serviciul de grăniceri a transmis că insula a fost „capturată de inamic”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!