Noua medicină germană sau NMG. Totul despre o pseudo-medicină controversată și periculoasă

De Unica.ro, pe
Noua medicină germană sau NMG este tot mai cunoscută și în România prin intermediul grupurilor de Facebook unde oamenii cu diverse probleme de sănătate sunt învățați să renunțe la tratamentele recomandate de medici și să-și caute vindecarea prin rezolvarea conflictelor de natură psihologică. Chiar și bolnavii de cancer sunt îndemnați să renunțe la chimioterapie și radioterapie - în noua medicină germană se consideră că nu există tumori, ci doar conflicte.

Pe de altă parte, cele mai cunoscute asociații de medicină alopată avertizează pacienții că nouă medicină germană nu are nicio bază științifică și că poate fi periculoasă. Liga Suedeză împotriva cancerului avertizează că noua medicină germană ”este periculoasă, mai ales că le dă pacienților un fals sentiment de siguranță, astfel încât ei sunt privați de alte tratamente eficiente”.

Noua medicină germană și Ryke Geerd Hamer

Noua medicină germană sau NMG a fost creată de Ryke Geerd Hamer (1935 – 2017), un fost doctor german, care a practicat medicina între anii 1963 și 1986, când i-a fost retrasă licența din motive de malpraxis. Chiar și așa, el a continuat să vadă pacienți, astfel că a fost anchetat de mai multe ori pentru alte acuzații de malpraxis, mai mulți pacienți fiind uciși de tratamentele sale.

Ryke Geerd Hamer a fost închis atât în Germania, cât și în Franța pentru că a practicat medicina fără a fi avut drept de liberă practică. În 1997, deși nu mai avea drept de liberă practică, Hamer deținea mai multe clinici în țari Europene. Până în 2007 a trăit în exil în Spania, fiind anchetat pentru mai multe decese care, în opinia autorităților, ar fi putut fi prevenite.

Noua medicină germană și cazul Olivia Pilhar

Ryke Geerd Hamer a devenit faimos în toată lumea în 1995, o dată cu cazul Olivia Pilhar. La numai 6 ani, Olivia Pilhar a fost diagnosticată cu o tumoare canceroasă la rinichi. De teama tratamentului convențional, părinții ei au apelat la noua medicină germană și la Hamer, care a spus că fata nu are cancer, ci are mai multe conflicte psihologice.

Cetățeni austrieci, părinții au fost decăzuți din drepturi pentru că au refuzat tratamentul propus de medici pentru fetiță. Ei au decis să fugă în Spania unde locuia pe atunci Hamer și să o trateze după principiile din nouă medicină germană.

După multi discuții, înclusiv cu președintele Austriei, familia Pilhar a fost de acord ca Olivia să revină în țara natală. Dar în acel moment tumoarea avea deja patru kilograme și apăsa pe plămânii fetiței, care avea un abdomen imens. Pentru că tratamentul a fost întărziat fetița avea doar 10% șanse de supraviețuire. La început, medicii considerau că șansele erau mari, de 90%.

După ce s-au judecat cu statul austriac, părinții au fost obligați să își trateze fetița cu operație, chimioterapie și radioterapie, astfel că Olivia și-a revenit.

Care sunt principiile în noua medicină germană

Ryke Geerd Hamer a dezvoltat principiile din noua medicină germană la scurt timp după moartea fiului său, împușcat pe un yacht.

Prima lege din noua medicină germană spune că bolile apar în urma unui eveniment pe care pacientul îl consideră șocant, dramatic. Acesta declanșează un conflict psihologic, care determină apariția unei boli. Rezolvarea conflictului psihologic influențează parcursul bolii.

A doua lege din noua medicină germană spune că un pacient care nu și-a rezolvat conflictul se află în faza activă de conflict, care duce la senzație de frig, extremități reci, stres, scădere în greutate și tulburări de somn. Dacă reușește să rezolve conflictul, pacientul intră în faza a doua, de vindecare. Aceasta se manifestă prin boli considerate ”calde” – boli reumatice, infectioase, alergice. Aceasta ar fi faza cea mai periculoasă.

A treia lege din noua medicină germană spune că bolile sunt controlate de creier, fie de ”creierul vechi”, cerebelul, fie de creierul nou, creierul propriu-zis. Conflictele cu origine în cerebel duc la multiplicarea celulelor în faza activă a conflictului și la reducerea tumorilor în faza de vindecare.

A patra lege din noua medicină germană spune că microbii nu provoacă boli, ci sunt folosiși de creierul uman pentru a optimiza faza de vindecare a bolii. Hamer susține că bacteriile, ciupercile, virusurile sunt necesare pentru vindecare, astfel că antibioticele, de exemplu, ar limita capacitatea de vindecare a organismului.

A cincea lege din noua medicină germană spune că faza de conflict și cea de vindecare sunt de fapt ”programe importante ale naturii”, care au apărut în timpul evooluției pentru a le permite organismelor să facă față situațiile de urgență.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!