Medicul fals de la spitalul Ilfov nu a luat nici „Capacitatea”. Mărturia unei paciente

De Unica.ro pe

Libertatea continuă dezvăluirile despre Raluca Bârsan, ”ginecologul” fără facultate de la Spitalul Județean Ilfov. După ce ieri au dezvăluit că această femeie care nu a terminat Medicina, jurnalistii Libertatea.ro au descoperit că ea nu a luat nici măcar examenul de Capacitate. Și totuși, Bârsan a intrat în sala de operație ca un doctor veritabil, după cum mărturisește o fostă pacientă.

Raluca Bârsan a luat 1,68 la examenul de Capacitate

Conform verificărilor făcute de Ministerul Educației, Raluca Bârsan a luat nota 1,68 la ”Capacitate” și a intrat la o școală de arte și meserii din București pe care a abandonat-o încă din clasa a noua. Din acel moment, Ministerul Educației nu mai are date despre Raluca Bârsan.

Și totuși, ea a lucrat timp de 10 ani în Spitalul Județean Ilfov ca orice alt rezident. De altfel, pacienții și angajații spitalului o cunoșteau drept ”rezidenta Raluca”.

O fostă pacientă face dezvăluiri despre Raluca Bârsan

O fostă pacientă a stat de vorbă cu jurnaliștii Libertatea și a dezvăluit cum au decurs interacțiunile ei cu Raluca Bârsan. ”Femeia aceasta a fost mâna a doua la operația mea, a ținut pensa și la sfârșit ea a fost cea care a aplicat bandajul și tot ea a venit a doua zi să-l schimbe”, spune pacienta care este medic stomatolog.

Medicul fals de la spitalul Ilfov nu a luat nici "Capacitatea". Mărturia unei paciente

Raluca Bârsan filmată în sala de operație.

Aceasta a născut prin cezariană anul trecut. ”M-am internat pe 21 mai 2018 cu contracții, Dragu mi-a spus că nu sunt dilatată și mi-a oprit medicamentos travaliul, ceea ce nu mi s-a părut în regulă. Marți nu mai simțeam copilul mișcându-se și mi-am oprit singură perfuzia. Miercuri dimineața, Dragu mi-a spus că nasc azi, dar după două ore m-a băgat în operație, deși eu am dorit să nasc normal. La 12.00 eram pe masa de operații. Nu am înțeles nici până în ziua de azi de ce mi-a făcut cezariană! Pentru că se grăbea să meargă la cabinetul privat, fiind zi de consultații?”, spune pacienta.

În ce privește rolul rezidentei Raluca, pacienta vorbește: ”Și înainte, și după operație s-a ocupat rezidenta Raluca, care m-a învățat ce să fac să ies cu copilul din spital vineri și care a bătut apropouri de regulile spitalului, adică de bani. Însă, din momentul în care i-am spus că și eu sunt medic, și-a schimbat comportamentul. Tot ea i-a spus și lui Dragu că sunt medic chiar în sala de operații și, probabil, de aceea, judecând acum, s-a abținut în a face manevre medicale în timpul intervenției chirurgicale. Raluca s-a ocupat de mine postoperator, ea m-a pansat și tratat.”

Femeia nu s-a simțit bine după naștere, având și astăzi dureri abdominale. Ea spune că este programată pentru un RMN.

Citește pe Libertatea.ro declarațiile doctorului Roxana Dragu, cea care o avea ca mână dreaptă pe Raluca Bârsan la spitalul Ilfov.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro