Cum justifică Kremlinul folosirea steagului sovietic în războiul din Ucraina: „Este un lucru sacru pentru toate generațiile”

De Unica.ro, pe

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a explicat de ce folosesc rușii steagul sovietic în războiul din Ucraina.

Dmitri Peskov a oferit luni primele explicații cu privire la decizia armatei ruse de a folosi steagul sovietic în Ucraina. El a justificat acest lucru, spunând că steagul URSS este un simbol reconoscibil de către toate generațiile, „atât în țară cât și străinătate”, potrivit agențiai ruse de presă TASS.

Când a fost întrebat despre folosirea simbolurilor sovietice de către forțele armate ale țării, Peskov a spus, potrivit Digi24: „În țara noastră banerul Victoriei este un lucru sacru pentru toate generațiile, fără nicio excepție”.

Purtătorul de cuvânt a mai spus pe același subiect următoarele: „Pentru multe generații și în multe țări, în special în fosta Uniune Sovietică, este și un altar care are o semnificație specială și un sens literal sacru”.

Citește și: Primar ucrainean, despre experiența de a fi răpit de ruși: „Am înțeles că viața mea și cea a civililor valorează zero”

Citește și: Civilii finlandezi se antrenează intens, pentru a fi pregătiți în cazul unui război: „Vor să se asigure că sunt pregătiţi pentru ce este mai rău”

Citește și: Rusia acuză România că se află în topul țărilor care trimit mercenari să lupte în Ucraina

Citește și: Zelenski a spus că Ucraina poate lupta cu Rusia „și 10 ani”: „Dacă ei sunt capabili, atunci suntem pregătiţi”

Totodată, el a fost întrebat și despre modul în care vede Kremlinul folosirea steagurilor din perioada imperială în contextul războiului din Ucraina. Peskov a spus că nu are informații despre „asemenea lucruri”. Afirmațiile făcute de Peskov vin în contextul în care mai multe tancuri, blindate și camioane rusești au fost văzute arborând steagul URSS.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a spus că armata sa este gata să opună rezistența armatei ruse încă 10 ani de acum încolo, dacă va fi nevoie, dar nu preferă această variantă.

„Nu putem renunţa la teritoriul nostru, dar trebuie să găsim o modalitate de dialog cu Rusia”, a zis Zelenski, conform Adevărul. „Dacă ei sunt capabili, atunci suntem pregătiţi”.

Foto – Twitter

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!