Cortul pentru îmbrățișări, soluția inventivă găsită de un cămin de bătrâni în pandemie

De Unica.ro, pe

În pandemie, îmbrățișările cu cei dragi au devenit un lux, însă un cămin pentru vârstnici a găsit o soluție pentru a readuce acest simplu gest în viețile oamenilor.

Este vorba despre un cămin de bătrâni din statul Colorado, din Statele Unite ale Americii. Acolo, un cort de plastic a fost special amplasat pentru a permite îmbrățișări în pandemie între vârstnici și cei dragi lor, care vin să îi viziteze. Ideea a venit de la un ONG, după cum relatează agenția de presă Associated Press, citată de Libertatea.

Lynda Hartman (75 de ani) nu și-a putut atinge soțul, pe Len, timp de opt luni. Acesta din urmă are 77 de ani și este internat la azil din cauză că suferă de demență, iar Lynda nu a mai putut avea grijă de el. Cortul pentru îmbrățișări le-a oferit posibilitatea celor doi soți să aibă un moment doar al lor, despărțiți de un strat de plastic foarte subțire. „Chiar aveam nevoie de acest lucru”, a zis femeia. „A însemnat foarte mult pentru mine și a trecut mult, mult timp”.

Citește și: Fără măști și distanțare socială: cum a reușit o insulă de lângă Marea Bitanie să scape de COVID-19

Un reprezentant al ONG-ului care a venit cu această idee a spus mai multe despre cum a pornit totul: „Când am început să planificăm asta și apoi să instalăm cortul, nu eram sigură că acel plastic o să-ți permită să simți îmbrățișarea. Dar în unele cazuri mi-au dat lacrimile, a fost o situație foarte specială pentru familiile noastre”.

Importanța acestor corturi pentru îmbrățișări a fost subliniată de o membră a ONG-ului: „Vezi cum li se relaxează corpul și fețele atunci când au parte de contact fizic, ceea ce e o nevoie umană de bază. Iar în aceste centre, ei duc oricum lipsă de astfel de momente, deoarece nu sunt alături de familiile lor”.

Foto: Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!