Ce țară vecină cu România renunță la restricții de la 1 iunie

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 11 iunie 2021, 14:06

De la 1 iunie, Bulgaria își va redeschide restaurantele, barurile de zi și cafenelele, care vor funcționa la întreaga lor capacitate, după cum anunță Digi24.

Mai mult, de la începutul lui iunie își vor relua activitatea și teatrele și școlile de dans. Acestea din urmă vor funcționa la 30% din capacitate în spații închise și la 50% din capacitate în spații deschise. Pe lângă teatre și școli de dans, vor fi permise concertele și alte evenimente din sfera culturală și de divertisment.

Citește și: Proprietarii de mall-uri cer Guvernului permisiunea să redeschidă: zeci de mii de angajați afectați

Barurile de noapte rămân în continuare închise. Starea de epidemie în Bulgaria rămâne în vigoare până la data de 14 iunie. Până în momentul de față, în această țară s-au înregistrat 2.460 de îmbolnăviri COVID-19 și 133 de decese, raportate la o populație de șapte milioane de oameni.

În Bulgaria, starea de urgență a fost declarată în data de 14 martie, foarte aproape de România. Măsurile de relaxare au început să apară la sfârșitul lui aprilie, spre deosebire de țara noastră, unde o ușoară relaxare a început abia din 15 mai. România are însă mult mai multe cazuri de COVID-19: 18.594 de cazuri și 1.219 decese, raportate la o populație de 19,4 milioane de oameni.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!