Noi amenințări de la oficialii ruși: „Rusia are puterea de a-i pune pe toți dușmanii noștri obraznici la locul lor”

De Unica.ro, pe

Fostul președinte și premieri al Rusiei, Dmitri Medvedev, a lansat noi amenințări voalate din partea statului rus.

Dmitri Medvedev este secretar adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei şi fost președinte între 2008 și 2012, precum și unul dintre cei mai apropiați aliați ai președintelui rus Vladimir Putin. El a spus, potrivit Reuters, că Rusia are forța de a pune la locul lor pe inamicii conduși de Statele Unite, dar și că Moscova va dejuca complotul „rusofob” al Occidentului de a dezbina Rusia.

El a acuzat că Statele Unite ale Americii au alimentat o „rusofobie dezgustătoare”, în încercarea de a îngenunchea și sfâșia Rusia. Medvedev a spus, citat de Libertatea: „Nu va funcționa. Rusia are puterea de a-i pune pe toți dușmanii obraznici la locul lor”.

Declarațiile lui Medvedev vin în contextul în care președintele Putin a vorbit despre faptul că Rusia va trece printr-o „autopurificare” a societății, iar cetățenii ruși vor putea să „distingă adevărații patrioți de gunoaie și trădători”.

Citește și: O ucraineancă, mama a 12 copii, dintre care 6 înfiați, a murit pe frontul de luptă, la numai 48 de ani

Citește și: Mesajul unuia dintre cei mai mari astronauți ruși despre război: „Ideologiile vin și pleacă, dar Rusia și Ucraina vor fi mereu acolo. Nu putem fi separați pe planete diferite”

Citește și: Primarul unui oraș din Rusia i-a chemat la muncă pe influencerii care au plâns că au rămas fără Instagram: „Treceți, în sfârșit, la treabă”

Citește și: Rusia a ajuns la un acord cu Ucraina cu privire la centrala de la Cernobîl

„Sunt convins că o astfel de naturală și necesară autopurificare a societății nu va face decât să ne întărească țara”, a zis șeful statului rus. „Vor învinge solidaritatea, unitatea și disponibilitatea noastră de a răspunde oricăror provocări”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a întărit spusele lui Putin, după cum arată Reuters: „În astfel de vremuri dificile, mulți oameni își arată adevărata față. Foarte mulți oameni se arată, așa cum spunem în limba rusă, ca fiind trădători”.

Când a fost nevoit să explice la ce se referă Putin când vorbește despre „autopurificare”, Peskov a răspuns: „Ei dispar singuri din viața noastră. Unii oameni își părăsesc posturile, alții își părăsesc viața profesională activă, unii părăsesc țara și se mută în alte țări. Acesta este modul în care se întâmplă această epurare”.

Foto – YouTube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!