Mesajul unuia dintre cei mai mari astronauți ruși despre război: „Ideologiile vin și pleacă, dar Rusia și Ucraina vor fi mereu acolo. Nu putem fi separați pe planete diferite”

De Unica.ro, pe

Cosmonautul Ghenadi Padalka, unul dintre cei mai mari astronauți ai Rusiei și ai lumii, a condamnat războiul declanșat de Rusia în Ucraina.

Ghenadi Padalka are 63 de ani și este ofițer în retragere al Forțelor Aeriene Ruse. El a condamnat într-o reacție pentru publicația Novaia Gazeta războiul rus din Ucraina. „Am multe rude îndepărtate în Ucraina, dar și foști colegi de clasă și colegi militari”, a spus Padalka. „În 1991, după prăbușirea URSS, nici măcar într-un coșmar nu ne-am putut imagina că fiii noștri se vor lupta între ei”.

Astronautul a mai spus că a ajuns la astronautică din aviația militară, subliniind că din toate cursurile și antrenamentele pe care le-a făcut, a învățat că un pilot trebuie să facă distincția între țintele civile și țintele militare.

„Sunt pilot militar de clasa I și am servit în Forțele Aeriene ale Uniunii Sovietice timp de aproape 15 ani”, a povestit Padalka, citat de Libertatea. „Mentorii, educatorii și comandanții mei ne-au învățat pe noi, cadeți și tineri locotenenți, să distingem clar între infrastructura civilă și instalațiile militare, civili și unitățile armatei, operațiunile militare și crimele de război”.

Citește și: Primarul unui oraș din Rusia i-a chemat la muncă pe influencerii care au plâns că au rămas fără Instagram: „Treceți, în sfârșit, la treabă”

Citește și: Rusia a ajuns la un acord cu Ucraina cu privire la centrala de la Cernobîl

Citește și: Președintele Finlandei a observat ceva ciudat după ultima conversație cu Vladimir Putin: „De obicei, conversațiile se terminau doar cu un rămas bun”

Citește și: O tânără din Ucraina a filmat condițiile din adăposturile pentru refugiați din România

Cosmonautul a mai spus că nu înțelege ce se petrece în ceea ce privește bombardamentele raportate asupra unor clădiri rezidențale civile: „Mă uit la ceea ce se întâmplă și îmi pun o singură întrebare: ce abordări ale pregătirii piloților există în Rusia modernă?”.

Concluzia lui Padalka a fost: „Un lucru este clar pentru mine: autoritățile, regimurile, ideologiile vin și pleacă, dar Rusia și Ucraina vor fi mereu acolo. Nu putem fi separați pe planete diferite. Indiferent de rezultatul așa-numitei operațiuni speciale de astăzi devine acum clar că actuala generație de ruși și câteva ulterioare pot primi doar cenuşă și ură din Ucraina”.

Ghenadi Padalka este ofițer în retragere al Forțelor Aeriene Rusie și fost cosmonaut Roscosmos. El deține recordul mondial pentru cel mai îndelungat timp petrecut în spațiu, anume 879 de zile în mai multe misiuni spațiale, prima fiind în 2002, iar ultima în 2015.

Foto – YouTube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!