Președintele Finlandei a observat ceva ciudat după ultima conversație cu Vladimir Putin: „De obicei, conversațiile se terminau doar cu un rămas bun”

De Unica.ro, pe

Președintele Finlandei a vorbit despre o conversație neobișnuită pe care a avut-o cu Vladimir Putin acum o săptămână.

Sauli Niinisto, președintele Finlandei, a spus că cele două probleme ridicate de Vladimir Putin au fost menite să ridice „o rază de experiență”. Președintele finlandez a vorbit cu Vladimir Putin vineri, 11 martie, pentru prima dată de când Rusia a atacat Ucraina.

Într-un interviu cu Helsingin Sanomat, Sauli Niinisto a dezvăluit semnalele oferite de liderul rus pe care el le consideră pozitive, după cum relatează Wiadomości. Finalul conversației i-a atras atenția lui Sauli Niinisto, acesta din urmă interpretând finalul ca un semnal pozitiv din partea lui Vladimir Putin.

La fel ca în cazul președintelui Franței, Emmanuel Macron, și al cancelarului Germaniei, Olaf Scholz, conversația dintre Sauli Niinisto și Vladimir Putin s-a încheiat cu ceea ce pare să fie o promisiune cu privire la continuarea contactelor.

Citește și: Rusia și Ucraina ar fi redactat un tratat de pace în 15 puncte pentru încheierea războiului

Citește și: O tânără din Ucraina a filmat condițiile din adăposturile pentru refugiați din România

Citește și: Jurnalista Marina Ovsyannikova a refuzat oferta de azil a președintelui Emmanuel Macron

Citește și: Oficialii SUA au avertizat Rusia cu privire la ce consecințe ar suferi dacă vor folosi arme chimice sau biologice în Ucraina

Președintele finlandez a spus: „De obicei, conversațiile se terminau doar cu un rămas bun. Acum Putin a spus la final că va fi disponibil. Aceasta este o anomalie”. Niinisto crede că există posibilitatea ca Kremlinul să își fi schimbat abordarea cu privire la problema retragerii lui Volodimir Zelenski din funcția de președinte a Ucrainei.

Potrivit lui Niinisto, acesta l-ar fi întrebat pe Putin dacă a citit cu atenție comunicatul de presă emis de administrația rusă în care se menționau revendicări împotriva părții ucrainene, lipsind însă un punct pentru a aduce schimbarea puterii la Kiev.

„Așa că am presupus că motivul pentru care au renunțat la răsturnarea guvernului ucrainean este pentru că vor să negocieze”, a spus Niinisto. „Asta am vrut să spun. S-ar putea să greșesc, dar dacă suspiciunile mele ar fi corecte, ar fi cel puțin un mic semnal pozitiv”.

Liderul Finlandei a mai adăugat: „Poate că am interpretat greșit acest pasaj, dar dacă negociați cu guvernul și scopul vostru este să-l răsturnați, nu negociați cu el”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!