Oficialii SUA au avertizat Rusia cu privire la ce consecințe ar suferi dacă vor folosi arme chimice sau biologice în Ucraina

De Unica.ro, pe

Oficialii SUA au emis un avertisment către Rusia cu privire la ce consecințe ar suferi țara dacă va recurge la atacuri chimice sau biologice asupra Ucrainei.

Consilierul pentru securitate națională al Casei Albe, Jake Sullivan, a discutat miercuri cu secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Nikolai Patrușev, în primul contact oficial la nivel înalt între cele două țări de la începutul invaziei ruse în Ucraina, după cum relatează Agerpres, care citează AFP.

Casa Albă a comunicat, potrivit Digi24: „Dl Sullivan i-a spus generalului Patruşev că, dacă Rusia este serioasă în privinţa diplomaţiei, atunci trebuie să înceteze să atace oraşele ucrainene”.

Totodată, consilierul președintelui Joe Biden a „reiterat opoziţia fermă şi clară a Statelor Unite faţă de invadarea gratuită şi nejustificată a Ucrainei de către Rusia” și a promis să „continue să facă Rusia să plătească preţul pentru aceasta”. Mai mult, el a amintit că în continuare susține „apărarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale ale Ucrainei şi întărirea flancului estic al NATO”.

Citește și: Îngrijorări noi de la șeful NATO: „Moscova ar putea organiza o operațiune sub steag fals care ar putea include arme chimice”

Citește și: Rusia și Ucraina ar fi redactat un tratat de pace în 15 puncte pentru încheierea războiului

Citește și: Papa Francisc, rugăciune pentru pace în Ucraina: Îl implor pe Dumnezeu să „oprească mâna lui Cain”

Citește și: Drama refugiaților care au fugit de războiul din Orientul Mijlociu, doar pentru a da peste războiul din Ucraina: „Văd o fundătură în fața ochilor”

Comunicatul de la Casa Albă arată că Sullivan „l-a avertizat de asemenea pe generalul Patruşev cu privire la consecinţele şi implicaţiile unei eventuale decizii a Rusiei de a recurge la arme chimice sau biologice în Ucraina”.

Despre posibilitatea ca Rusia să recurgă la arme chimice sau biologice a vorbit și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care a criticat Rusia pentru răspândirea de zvonuri false cu privire la existența unor „laboratoare biologice și arme chimice în Ucraina”.

Stoltenberg a avertizat: „Fac cereri absurde în legătură cu laboratoare biologice și arme chimice în Ucraina. Este încă o minciună. Suntem îngrijorați că Moscova ar putea organiza o operațiune sub steag fals care ar putea include arme chimice”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!