(P) 7 activități pe care nu trebuie să le ratezi într-un concediu în Delta Dunării

De Unica.ro pe

Pentru că perioada concediilor se apropie cu pași repezi, probabil te întrebi unde ai putea să te relaxezi și să te distrezi pe cinste în țara noastră, în afară de cunoscutele stațiuni de pe litoral. Una dintre opțiunile ideale poate fi reprezentată de Delta Dunării, destinație care îți aduce câte puțin din fiecare ingredient: relaxare, plimbări lungi pe canale, mese bogate cu preparate din pește sau răsărituri pe care nu trebuie să le ratezi. Astfel, nu vei avea cum să te plictisești în Deltă, indiferent de numărul de zile pe care alegi să le petreci în concediu. Află care sunt activitățile pe care le poți face în Delta Dunării, din articolul pe care l-am pregătit pentru tine!

Bucură-te de magia pescuitului

Una dintre activitățile principale de care te poți bucura într-un concediu în Deltă este pescuitul. Astfel, chiar dacă ești pescar amator sau profesionist, în Delta Dunării vei avea ocazia să te relaxezi pescuind, în perimetrele stabilite de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării. Locul preferat de către majoritatea celor care iubesc pescuitul este satul Mila 23, una dintre cele mai cunoscute localități din România. Desigur, dacă alegi să te bucuri de pescuit în Deltă, trebuie să ai la tine toate uneltele necesare, alături de haine, încălțăminte și accesorii potrivite. Nu uita de bluzele cu mânecă lungă, de pantaloni adecvați, precum și de ochelari, pălărie de soare și creme cu factor de protecție solară, care vor împiedica apariția arsurilor, în cazul în care alegi să vizitezi Delta în sezonul estival.

Alege să te relaxezi la spa

Dacă nu ești un fan al pescuitului, nu te îngrijora! Există numeroase activități de care te poți bucura, care îți pot transforma concediul într-unul de vis. Tot ce trebuie să faci este să alegi opțiuni de cazare care îți oferă aceste facilități, așa cum este greenvillage.ro. Acest complex turistic aflat în satul Sfântul Gheorghe îți pune la dispoziție facilități deosebite, de la piscină și spa, până la săli de cinema și un restaurant de top, unde te poți delecta cu cele mai gustoase produse, specifice locului. Tot în cadrul acestui complex turistic, poți opta pentru zile relaxante la piscină, departe de stresul cotidian.

Petrece cât mai mult timp la plajă

Pentru cei care se gândesc că în Deltă nu se pot bucura de plajă așa cum se întâmplă în cazul stațiunilor de la mare, un concediu aici presupune și plaje minunate, cu un nisip fin, unde te poți relaxa în voie. Din centrul satului Sfântu Gheorghe și până la plajă, vei ajunge în aproximativ 15 minute, însă există și varianta mijloacelor de transport specifice locului, care vor face legătura între sat și plajă. În plus, poți opta pentru închirierea unei biciclete, pe care să o folosești indiferent de zilele pe care le petreci în concediu. Poți alege să te bucuri din plin de razele soarelui și de peisajele superbe de pe plaja din Sfântul Gheorghe, chiar dacă, în timpul primăverii, apa are o temperatură mult prea scăzută.

Profită de facilitățile oferite de locul de cazare

Pentru a profita de un concediu excelent în Delta Dunării, trebuie să alegi cele mai ofertante opțiuni de cazare, care îți pun la dispoziție facilități importante. Printre acestea, se pot număra restaurantul, în cadrul căruia vei avea ocazia să încerci mâncăruri pescărești, braseria, unde poți lua gustări și poți auzi concerte live, dar și un centru de sănătate, care să includă un jacuzzi, o piscină sau o zonă de fitness și masaj. Nu în ultimul rând, o cazare ideală ar trebui să îți pună la dispoziție și un centru pentru distracții, ideale atât pentru adulți, cât și pentru copii, unde poți viziona filme sau poți juca biliard, darts și diverse jocuri de societate.

Mergi în excursii zilnice în Delta Dunării

Că să te bucuri din plin de Delta Dunării, trebuie să îți faci timp și pentru excursii antrenante, plimbându-te cu barca până la Pădurea Letea, Caraorman sau Gura Portiței. În plus, poți face o excursie pe Gârla Turcească sau pe canale, până la Sulina. Un alt loc de văzut atunci când îți petreci concediul în Delta Dunării este reprezentat de satul Mila 23, din comuna Crișan. Acest sat tradițional pescăresc se află chiar în centrul Deltei, fiind cunoscut îndeosebi ca satul copilăriei lui Ivan Patzaichin, cel mai cunoscut canoist român. Totodată, între localitățile Mila 23 și Crișan vei descoperi numeroase lacuri, unde te poți relaxa și unde poți surprinde peisaje extraordinare, cu ajutorul aparatului de fotografiat.

Petrece timpul în natură

De îndată ce ai ajuns în Delta Dunării, vei vrea să petreci cât mai mult timp în aer liber, fără teama că te vei plictisi. Astfel, în Delta Dunării poți să te plimbi cu barca, să mergi pe jos, să te bucuri de volei pe plajă sau să înoți în Marea Neagră. Toate aceste activități pot fi îndeplinite cu succes, din momentul în care vei respecta programul de vacanță. Cui nu i-ar face plăcere să se relaxeze în aer liber, să doarmă într-un hamac în natură și să se joace cu copiii diverse jocuri distractive? În Delta Dunării poți profita de toate aceste opțiuni, fiind o oportunitate excelentă de a scăpa de stres și de a te deconecta de la grijile zilnice.

Bucură-te de cele mai gustoase mâncăruri specifice

În ceea ce privește preparatele culinare, Delta Dunării îți rezervă multe surprize, deoarece te așteaptă cu multe preparate gustoase pe bază de pește, dar și cu rețete internaționale, pregătite de cei mai iscusiți bucătari. La o masă tradițională din Deltă, nu trebuie să lipsească niciodată un borș de pește, însă bucătăria locului se mândrește și cu cele mai delicioase rețete de plăcinte din țară, inclusiv plăcinta dobrogeană cu brânză.

Delta reprezintă o destinație de vacanță pe care nu trebuie să o ratezi – de la bucătăria specifică, până la plimbările lungi cu barca, de unde poți admira păsări și vegetație nemaivăzută, acest concediu te poate umple de energie, reprezentând și o metodă ideală de relaxare.